Acasa Diverse Adidas a renunțat oficial la Ilie Năstase dupa 49 de ani! Afla ce valoare a avut contractul

Adidas a renunțat oficial la Ilie Năstase dupa 49 de ani! Afla ce valoare a avut contractul

3 min read
0
0
242

Atunci când era pe val în circuitul ATP, „Nasty“ a bătut palma cu firma producătoare de echipamente sportive. Şi colaborarea a continuat şi după ce românul şi-a agăţat racheta în cui.

Ilie Năstase (75 de ani) a fost primul lider din istorie în clasamentul ATP. La 23 august 1973, „Nasty“ ocupa locul 1, în prima ierarhie computerizată din tenisul masculin. Această perforrmanţă, dar şi rezultatele sale în turneele majore (are două Grand Slam-uri câştigate, plus alte două finale) vorbesc de la sine despre cât de mare a fost Năstase, ca jucător de tenis.
De aceea, potrivit Telekom Sport, cu un an înainte ca „Nasty“ să ajungă lider ATP, firma Adidas i-a oferit românului un contract generos de sponsorizare, în valoare de 100.000 de dolari. Era o mutare spectaculoasă într-o perioadă în care astfel de contracte erau, aproape exclusiv, pentru marii jucători de fotbal. De altfel, Năstase a semnat parteneriatul cu Adidas, în acelaşi an cu neamţul Franz Beckenbauer.
Potrivit Telekom Sport, „Nasty“ a continuat să colaboreze cu Adidas şi după retragerea sa din activitate sportivă. Practic, contractul de sponsorizare a rămas. Doar suma s-a micşorat. În contul colaborării cu emblematicul fost jucător de tenis, periodic, Adidas a lansat diferite piese de echipament sportiv imprimate cu brandul „Ilie Năstase“.
Abia acum, după 49 de ani, acest contract a ajuns la final şi cei de la Adidas n-au mai vrut să-l prelungească. Drept urmare, după cum a mărturisit pentru sursa citată, Năstase ia în calcul o mişcare interesantă.
„Nu mai am contract cu Adidas. Dacă o să fac ceva, o să fac numai cu numele meu, fără o firmă de echipament“, a spus Ilie. Acesta ia în calcul să-şi lanseze propria linie de echipament sportiv, după ce a colaborarea cu Adidas s-a încheiat, în mod oficial.
Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Scurtă istorie a ploiestiului! De la instalații de foraj petrolier, la blugi, cartofi prajiti si hamburgeri

Prahova unul dintre cele mai industrializate județe din țară,  avea înainte de Revoluție u…