Acasa Diverse Aceasta este splendida și controversata închisoare din Malaga: piscină încălzită, stomatolog, centru sportiv!

Aceasta este splendida și controversata închisoare din Malaga: piscină încălzită, stomatolog, centru sportiv!

4 min read
0
0
422

Aceasta este splendida (și controversată) închisoare de cinci stele din Malaga: piscină încălzită, stomatolog, centru sportiv …

Penitenciarul Málaga II, situat în Archidona, are 1.008 celule în care pot fi admiși 2.000 de deținuți.

Pe versanții Sierra de Gracia, în provincia Malaga, și cu aproximativ 8.700 de locuitori, mica municipalitate din Archidona strălucește pentru arhitectura sa unică de case albe, înconjurată de livezi de măslini și încununată de vechea sa moschee.

Dar este de asemenea faimos pentru găzduirea uneia dintre cele mai moderne și mai mari închisori din Spania pe o suprafață, care se extinde pe 110.000 m2 și are capacitate pentru aproximativ 2.000 de deținuți.

O închisoare pentru care guvernul a investit peste 100 de milioane de euro și care la trei ani de la construcție încă nu funcționează. Gol așteptând să plece.

Lucrările Centrului Penitenciar-Málaga ll au fost efectuate între 2009 și 2010 pentru a decongestiona închisoarea din Alhaurín de la Torre (prima din Malaga).

Cu toate acestea, „au trecut trei ani și spatiul este încă gol”, ceea ce indică faptul că „fie a fost planul a fost prost, fie nu a fost coerent la momentul realizării unei investiții publice”, după cum recunoaște primarul Orașul Malaga, Manuel Sánchez Sánchez.

Însa in urmă cu două luni, Centrul Penitenciar Málaga II, a fost inaugurat. Primele imagini din interior au devenit virale, deoarece arată mai degrabă ca un hotel de t stele cu piscină încălzită, săli mari, terenuri de sport și servicii medicale.

Închisoarea a fost finalizată în 2013 cu un cost de 117 milioane de euro.

Primii prizonieri care au sosit au fost 572 de imigranți care au fost adăpostiți provizoriu în unitate.

Inaugurările inchisorilor de acest tip sunt foarte criticate de populație.

Deși închisorile nu sunt de obicei bine primite de localnici, „închisoarea Archidona”, cum este numită, pare să aibă acceptul primarului orașului. „La început, cetățenii au respins instalarea închisorii în oraș, dar acest lucru s-a schimbat pentru că înțelegem că aceasta va stimula economia locală”, a declarat primarul, Mercedes Montero, pentru „The Opinion” din Malaga.

PASTILA ZILEI!

UN ECHIPAJ DE POLITIE COMUNICA PRIN ” MORSE” CU UN CONDUCĂTOR AUTO

Mai puteti citi pe mediasud.ro

Gabriela Firea:” tata bea foarte mult şi ne bătea şi pe noi, copiii, şi pe mama”

Detalii pe link

Gabriela Firea:” tata bea foarte mult şi ne bătea şi pe noi, copiii, şi pe mama”

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Uciderea interlopului Emi Pian scoate la iveala ruptura dintre politisti si procurori! Politistii ” vin cu zeci de informații pe astfel de dosare, dar procurorii DIICOT nu îi mai bagă în seamă”

Uciderea interlopului Emi Pian și ancheta amplă declanșată după crima din Giulești amplifi…