Acasa Diverse A disparut si ultimul ” borcan”, „vama” conducatorilor auto din Ploiesti

A disparut si ultimul ” borcan”, „vama” conducatorilor auto din Ploiesti

3 min read
0
0
322

Unul din principalele instrumente prin care Partidul Comunist a reușit să obțină controlul total asupra societății românești a fost Miliția, care a reprezentat încă de la început o instituție subordonată direct Partidului Comunist.

Noul sistem al Justiției, a cărui principală caracteristică era subordonarea față de partid, a reprezentat cadrul legal pentru acțiunile Miliției.

Institutia s-a organizat in diferite forme, una dintre ele fiind cunoscutul serviciu de circulatie. Acesta desi se preocupa de bunul mers al traficului rutier a devenit in scurt timp unul de temut pentru conducatorii auto, militianul rutier avand practic putere totala asupra soferilor.

Unul din simbolurile militiei si a supravegherii continue a cetatenilor au fost celebrele ” borcane”. Denumite asa dupa forma cladirii aici militianul vigilent ” scana” traficul rutier de la inaltime. Conducatorii auto cu vechime, isi aduc aminte de emotiile pe care le traiau atunci cand tranzitau zona unde erau amplasate posturile de control.

De aceste posturi atipice s-a folosit Politia Romana si dupa revolutie ele disparand treptat din peisaj.

Doua astfel de ” borcane” a detinut si Militia Ploiesti, ulterior Politia Municipiului Ploiesti, in zonele de iesire a orasului. Unul in Barcanesti si unul catre Bucov. Cel din Barcanesti a disparut primul, atunci cand cei de la LukOil au dorit construirea unei benzinarii.

Astazi ultimul bastion din istoria militiei/politiei rutiere ploiestene a cazut. Societatea de Gospodarire Urbana Ploiesti a curatat locul care alta data era considerat o adevarata  ” vama” pentru soferii care tranzitau zona.

Lucrările de desființare pe cale administrativă a vechiului post de control, amplasat la ieșirea din municipiu spre Comuna Bucov, au fost finalizate de catre echipele societății.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Se deschid sase parcari publice in municipiul Ploiesti. Tariful de parcare poate fi achitat prin SMS

SGU Ploiești SRL aduce la cunoștința publicului faptul că, începând cu data de 26 ianuarie…