Acasa Front Autostrada Soarelui poreclita de soferi: ” DRUMUL OASELOR”

Autostrada Soarelui poreclita de soferi: ” DRUMUL OASELOR”

3 min read
0
0
171

În ultimii 19 ani au murit peste 43.000 de români în accidente rutiere, maximul fiind în 2008, cu peste 3.000 de decese, iar minimul a fost în 2014, 1.818 decese. Multe s-au schimbat din 2000 încoace pe șoselele românești, dar parcul auto a crescut enorm, de la 3 milioane, la 8 milioane de vehicule în două decenii. O parte dintre drumurile importante au fost modernizate, dar cu autostrăzile nu ne-am mișcat bine.

Un adevarat ” Drum al oaselor” este Autostrada Soarelui. Autostrada A2 a devenit cel mai periculos drum din Romania, pe week-end. A fost poreclita asa de conducatorii auto, datorita nenumaratelor accidente rutiere ce au loc pe acest tronson de drum

Statisticile arata ca de la inceputul verii pe acest traseu ce faciliteaza drumul spre litoral, in fiecare week-end au avut loc foarte multe evenimente rutiere. Nici o zi de week-end nu a trecut fara ca autostrada A2 sa nu faca victime.

Datorita aglomeratiei excesive si a deplasarii ” bara la bara” fara a se pastra distanta fata de autoturismul din fata se creaza evenimente rutiere in care sunt implicate foarte multe masini. Disperarea conducatorului auto, pana la urma de a ajunge la plaja, este de neanteles .

Astazi au avut loc din nou accidente rutiere

Un al doilea accident în lanț s-a produs pe Autostrada Soarelui în această dimineață. Traficul rutier a fost restricționat, sâmbătă dimineaţă, pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, pe sensul spre litoral, în apropierea localității Vâlcelele, județul Călărași. Un carambol cu patru mașini s-a produs aici, informează mediafax.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a informat că traficul rutier a fost restricționat pe prima bandă a autostrăzii A2 București-Constanța, la kilometrul 93, pe sensul către litoral, în apropierea localității Vâlcelele, județul Călărași, după ce s-a produs un impact în care au fost implicate 4 autoturisme.

Se recomanda ca deplasarea pe acest traseu periculos, denumit de soferi ” Drumul oaselor”, sa se faca cu calm si cu pastrarea distantei fata de autoturismul din fata folosind o viteza adecvata la conditiile de trafic

 

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Se deschid sase parcari publice in municipiul Ploiesti. Tariful de parcare poate fi achitat prin SMS

SGU Ploiești SRL aduce la cunoștința publicului faptul că, începând cu data de 26 ianuarie…