Acasa Economic „Vom avea două milioane de șomeri în două săptămâni, un milion de aici și un milion din așa-zisa diaspora”

„Vom avea două milioane de șomeri în două săptămâni, un milion de aici și un milion din așa-zisa diaspora”

5 min read
0
0
169

 

Analist economic, Ilie Șerbănescu:

,,România se va confrunta foarte repede cu un număr uriaș de șomeri, proveniți din rândul celor 1,5 milioane de români din diaspora care s-au întors acasă, dar și din disponibilizările masive care se vor face la multinaționale. Coronavirusul ar trebui să fie cea mai mică problemă a noastră, pentru că, dincolo de pandemie, ne așteaptă vremuri catastrofice din punct de vedere economic.

Băncile finanțează economia românească doar în proporție de 8%, așa că nu se pune problema de amânări la rate pentru firme, poate pentru populație, dacă statul va suporta o parte din rambursare. Oricum, de acum încolo băncile nu vor mai da credite populației. Așa vor face și multinaționalele, nu mai au comenzi, vor da afară oamenii. Iar firmele mici de la noi, gen SRL, PFA, vor fi terminate, pulverizate.

Vom avea două milioane de șomeri în două săptămâni, un milion de aici și un milion din așa-zisa diaspora, fără fond de șomaj, care a fost aproape desființat în ultimii ani. Suntem o biată colonie, nu mai avem ce să facem acum. Jumătate din economie este în proprietatea străinilor, iar toate multinaționalele astea vor face ce vor ele, ce va fi în interesul lor. Dacă nu vor mai avea nevoie, vor pleca, unii vor pleca cu hala în spate.

Problema este că nu mai avem nici bani să începem acum să sprijinim vreo activitate economică în România, pentru că multinaționalele ne-au luat și banii. Nu coronavirusul ne distruge pe noi, ci colonialismul. Eu vorbesc despre acest lucru de 7-8 ani, dar m-au ignorat. După ce voi muri cărțile mele vor fi best-seller.

Peste 10 ani își va aduce cineva aminte că era un nebun care a spus ce se va întâmpla cu mult timp înainte. Și nu au fost profeții, ci doar analize, pe baza datelor oficiale. Pentru că, dacă din toate proprietățile strategice, niciuna nu este românească pot să trag concluzia că suntem o colonie. Suntem în capitalism și decide proprietarul. Eu sunt foarte realist, în momentul în care nu ai proprietate, nu ai nicio putere de a face ceva.”

Iar eu va spun, fratilor, sa ne rugam sa nu se prabuseasca UE! Suntem cea mai descoperita tara. Le-am dat tot: bancile, industria farmaceutica, utilitatile – apa, gaz, energie electrica -, resurse naturale, inclusiv creierele. Mai tot ce-a produs sistemul asta de invatamant in ultimii 30 de ani, praf cum a fost, a luat calea Occidentului. Ce ne-a mai ramas? Cine se va mai gandi la tara asta daca va cadea UE?

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Daca ai spart un produs in supermarket trebuie sa-l platesti?

În mod normal, neatenția se plătește. Însă, nu și-n supermarket. Dacă ați cauzat deteriora…