Acasa Campina Va fi restaurată Capela Hernea din Campina! A fost aprobata finantarea de Institutul National al Patrimoniului

Va fi restaurată Capela Hernea din Campina! A fost aprobata finantarea de Institutul National al Patrimoniului

2 min read
0
0
389

„Elaborarea documentației tehnico-economice în vederea restaurării și punerii în valoare a Capelei Hernea” a fost un proiect depus de Primăria Câmpina la Institutul Național al Patrimoniului unde a obținut finanțare din Fondul Național „Timbrul Monumentelor Istorice”

Este vorba despre o finanțare nerambursabilă de 126.751 lei pentru documentația aferentă tuturor fazelor de proiectare.

 Proiectul depus de Primăria Câmpina a avut un punctaj foarte bun, 89,6 puncte, fiind al cincilea punctaj de pe lista proiectelor eligibile din Subprogramul de elaborare a documentațiilor tehnico-economice pentru restaurarea monumentelor istorice.

După elaborarea documentației, moment în care vom ști și la ce valoare s-ar ridica restaurarea propriu-zisă a Capelei Hernea, vom depune proiectul pentru obținerea finanțarii europene în vederea restaurării. Dorim să valorificăm la maxim următorul exercițiu financiar european, iar în privința monumentelor istorice, există informații clare că va există o astfel de axă de finanțare de la Uniunea Europeană și nu dorim să o ratăm„, a afirmat primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Campina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

USR vrea, dar nu prea, interzicerea pacanelelor

USR a declanșat o campanie in care dorește strângerea de semnături pentru interzicerea pac…