Acasa Eveniment TROTINETELE ELECTRICE AU FOST REGLEMENTATE! AFLĂ CE SPUNE LEGEA!

TROTINETELE ELECTRICE AU FOST REGLEMENTATE! AFLĂ CE SPUNE LEGEA!

1 min read
0
0
95

Trotinetele electrice vor putea circula doar pe pistele de biciclete, iar în lipsa acestora doar pe stradă, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență inițiat de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Acestea vor avea voie să circule doar în localități, fiind interzisă utilizarea lor pe drumuri naționale sau autostrăzi.

Pentru a conduce o bicicletă sau o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani. Transportul pasagerilor este interzis”, se arată într-un comunicat al instituției conduse de către Marcel Vela.

Utilizatorii acestora trebuie să le echipeze obligatoriu cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente este obligatorie, fiind interzisă circulația acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace și dispozitive în stare de funcționare.

Pentru cei sub 16 ani este obligatorie casca de protecție. Cei care nu respectă aceste prevederi vor putea fi amendați cu 6-8 puncte de amendă. Cum un punct de amendă este 145 de lei, rezultă că amenzile sunt între 870 de lei și 1.160 lei.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Vezi pe judete, cati tineri au votat la alegerile locale

Peste 1,8 milioane de tineri cu vârsta între 18 și 34 de ani au votat la alegerile locale,…