Acasa Front Sărbători triste pentru români: când Crăciunul s-a amestecat cu Lasconi și Georgescu

Sărbători triste pentru români: când Crăciunul s-a amestecat cu Lasconi și Georgescu

4 min read
0
0
139

Românii au avut parte de cele mai triste sărbători de iarnă din memoria recentă. În loc să fie o perioadă de liniște, bucurie și reuniuni de familie, sezonul festiv a fost deturnat de febra alegerilor. Crăciunul și Revelionul, odinioară simboluri ale păcii, au fost umbrite de campanii electorale acerbe și de certuri între prieteni și familii pe baza preferințelor politice.

Nu mai ști dacă vine Craciunul sau „Lăsconi versus Georgescu”. Între decorarea bradului și împărțirea cadourilor, românii au fost bombardați cu mesaje electorale, dezbateri televizate și meme-uri partizane. În loc să se bucure de colinde, mulți s-au trezit ascultând atacuri la persoană sau programe politice înflorite.

Alegerile suprapuse cu sărbătorile au transformat finalul anului într-un adevărat carusel emoțional. În loc de liniște, românii au fost stresați: „Ai votat? Cu cine? Cum să-l alegi pe celălalt?” Iar când totul părea să se termine, decizia anulării alegerilor a turnat gaz pe focul tensiunilor.

Pe rețelele sociale, prieteniile s-au destrămat mai repede decât beteala de pe brazii reciclați. În loc să se dea tag-uri cu poze din vacanțe sau să împartă rețete de cozonaci, oamenii s-au blocat și certat pe teme politice. „Cum poți să fii prieten cu cineva care îl susține pe Georgescu?” sau „Lasconiștii sunt orbi” – aceste replici au devenit mai comune decât urările tradiționale de „Sărbători fericite!”.

Anularea alegerilor – lovitura de grație

Când toată lumea se pregătea să treacă în noul an măcar cu ideea că agonia electorală s-a încheiat, a venit știrea: alegerile s-au anulat. Frustrarea și dezamăgirea s-au împletit într-un coșmar național. Românii s-au trezit sărbătorind anul nou nu cu șampanie și artificii, ci cu amărăciunea unui haos politic prelungit.

Paradoxal, aceste sărbători au reamintit tuturor cât de fragile pot fi relațiile atunci când sunt puse la încercare de politică. Oamenii au fost atât de prinși în acest vârtej încât au uitat să se bucure de lucrurile simple: familia, prietenia, liniștea.

Sărbătorile din acest an ne-au învățat o lecție amară: dacă lăsăm politica să ne fure bucuria, pierdem ceea ce contează cu adevărat. Indiferent dacă ești cu Lăsconi sau Georgescu, Crăciunul ar trebui să rămână despre pace, nu despre partizanat.

 

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front
Comments are closed.

Check Also

Adio si cu decontarea integrala a banilor de vacanță la MAI în 2025

În 2025, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a introdus o nouă politică privind decontarea…