Acasa Diverse România ocupă locul 3 în Europa la numărul de amenzi aplicate pentru nerespectarea protecţiei datelor personale

România ocupă locul 3 în Europa la numărul de amenzi aplicate pentru nerespectarea protecţiei datelor personale

2 min read
0
0
83

România ocupă locul 3 în Europa la numărul de amenzi aplicate pentru nerespectarea protecţiei datelor. În cei doi ani de când Regulamentului General privind Protecţia Datelor a devenit lege în România au fost aplicate 26 de sancţiuni.

Se împlinesc 2 ani de când Regulamentul General privind Protecţia Datelor a devenit lege în România.

„A făcut în primul rând ca persoanele fizice să îşi cunoască mai bine drepturile şi să nu le fie frică să le exercite într-un cadru corect şi civilizat”, a declarat Bianca Naghi, partener firmă de avocatură, GNP.

Fără consimţământul angajatului, companiile nu au voie să ofere informaţii despre CNP-ul, analize medicale, adresa sau venitul acestuia.

„Desigur că sancţiunile sunt foarte dure, iar persoana vizată poate solicita despăgubiri în instanţă”, a spus Ionela Cuciureanu, avocat RGPD.

Nerespectarea acestui regulament poate duce la aplicarea de amenzi de până la 20 de milioane de euro. România este printre fruntaşi la sancţiuni.

„Este pe locul 3, după Spania şi Germania, la numărul de amenzi. Un număr total de 26 de amenzi. Cea mai mare, fiind de 150 de mii de euro şi fiind aplicată unei bănci”, a mai spus Ionela Cuciureanu.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Atentie ploiesteni! Incepand de luni S.G.U. va ridica autoturismele parcate neregulamentar

SGU Ploiești aduce la cunoștința posesorilor/conducătorilor de autovehicule faptul că, înc…