Acasa Front Realitatea? Bogații fac regulile! O luptă pierdută cu poluarea din Ploiești și „gogoși” vândute alegătorilor de toate administrațiile locale

Realitatea? Bogații fac regulile! O luptă pierdută cu poluarea din Ploiești și „gogoși” vândute alegătorilor de toate administrațiile locale

3 min read
0
0
159

Ploieștiul este unul dintre cele mai poluate locuri din România. În oraș și în jurul lui sunt coloși industriali care au afaceri aici, societati care au pus pur și simplu stapanaire pe aerul din zona.

Lupta cu puterile financiare o iluzie vanduta cetatenilor din Ploiesti

„Achitari pe linie in dosarul Lukoil. Procurorii anuntau un prejudiciu de 1, 7 MILIARDE DE EURO”

„Tribunalul Prahova a hotărât achitarea inculpaţilor din dosarul de spălare de bani în care a fost trimisă în judecată şi compania Petrotel Lukoil Ploieşti.” Asa arata cateva titluri de presa in care puterea financiara a concernelor straine isi spune cuvantul.

Neputinta administratiilor locale in fata puterilor corporatiste a fost ilustrata inclusiv printr-o vizita a primarul Adrian Dobre la sediul unei societati care sistematic polueaza orasul Ploiesti. Edilul este umilit si tinut la poarta.

 

Pentru ca nici un primar nu si-a recunoscut neputinta in fața intereselor petroliere din județ, oamenii au devenit supăraţi pe autorităţi.

Se reclamă faptul că inclusiv Garda de Mediu reacţionează târziu la sesizări, iar atunci când o face, amenzile aplicate societăţilor care poluează sunt ridicol de mici.

Realitatea este ca după atâta amar de vreme politicienii si cei care conduc sau doresc sa preia administratia locala sa incerce sa nu mai mimeze o preocupare in sensul castigarii luptei cu poluarea. Sa accepte adevarul si sa nu mai vânda ” gogosi” alegatorilor!

Cine este orasul Ploiesti pe harta mondiala sa puna bete in roate unui angrenaj de profituri imense? Industria petroliera care de cand s-a inventat si pana se va inchide va polua indiferent de zona geografica in care este amplasata. Asta face o rafinarie! Polueaza si face profit!

Trecând peste zecile de sesizări si reclamații, de discursuri, de proteste mimate in fata primariei, de simulări si strategii pe care marii poluatori nici cat sub unghie nu-i intereseaza, ar trebui sa acceptam realitatea! BOGĂȚII FAC REGULILE! BOGATII DICTEAZĂ! Si gata!

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

In Parcul Municipal Ploiești Vest a fost realizata cea mai mare expoziție de sculptură monumentală din România

In Parcul Municipal Ploiești Vest este in desfasurare un proiect al Asociației Culturale “…