Acasa Front Presa sportivă din România este în şoc. Cunoscutul jurnalist Bogdan Socol a murit

Presa sportivă din România este în şoc. Cunoscutul jurnalist Bogdan Socol a murit

10 min read
0
0
99
Vineri seară, o veste şocantă a zguduit presa sportivă din România. 
Cunoscutul jurnalist Bogdan Socol a decedat la vârsta de (doar) 42 de ani, în urma unui șoc hipotermic.
Acesta avea o pasiune extremă, să înoate în ape cu temperaturi foarte scăzute, prin care își testă limitele corpului.
Din păcate, după doar câteva minute de la intrarea într-un lac aflat în Capitală, Bogdan nu a putut să mai iasă de sub gheață și a murit.
Socol a fost transportat de urgență la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, unde medicii s-au luptat peste două ore pentru a-l resuscita.
Jurnalistului i s-a recomandat să nu facă asta şi să nu meargă singur, recomandarea a venit de la specialişti.
Vestea tragică a fost confirmată prima oară de Sport Studio.
” Din păcate, suntem tulburați de o veste pe care nu ne-am fi dorit niciodată să o auzim.
Conform mai multor surse, fostul jurnalist și comentator român Bogdan Socol ar fi decedat în cursul zilei de astăzi.
Suntem șocați de dispariția unui om care a trăit pentru sport și care ne-a oferit atâtea momente pe care nu le vom uita niciodată.
Odihnește-te în pace, Bogdan !”
Din nefericire, Bogdan a lăsat în urmă o soţie şi 3 copii minori.
Inconfundabilul comentator…
Bogdan Socol şi-a făcut debutul în presa sportivă, incă din primul an de facultate, la TVR.
A predat cursuri de comentator sportiv, a avut o emisiune de pronosticuri la postul tv B1.
Însă publicul îl cunoaşte (mai) bine de la Digi Sport, acolo unde a activat 8 ani, în calitate de comentator sportiv şi realizator al emisiunii Fotbal European.
În 2017, Bogdan Socol a trebuit să plece de la Digi Sport, în urma unor neînţelegeri cu cei din conducerea postului tv.
 A mai colaborat cu Realitatea TV, TV Sport, Naţional TV şi GSP TV. 
Între anii 2017-2019, Bogdan Socol a comentat traseele competiţiei din emisiunea Exatlon, (Kanal D).
Bogdan Socol a comentat peste 2.3oo de meciuri, ultimul fiind Tunisia – Franța, de la Campionatul Mondial din Qatar, pentru site-ul Flashscore.ro, platformă de pariuri și știri sportive fiind ultima sa colaborare.
Bogdan Socol, visul de a deveni comentator sportiv
” Mama și bunicii nu au prea fost de acord și m-au îndrumat spre o clasă cu profil real. Așa am intrat la Liceul Teoretic Eugen Lovinescu, mate-fizică, intensiv engleză, în speranța că voi abandona această idee și că voi urma, până la urmă, o facultate și, ulterior, o meserie „mai serioasă”! 
Numai că nicio clipă nu m-am mai gândit că aș putea face altceva. Ba din contră, am început să merg în fiecare săptămână la meciuri, să citesc tot mai multe cărți și reviste de sport, astfel că nimic nu mai putea sta în calea visului meu. Acela de a deveni comentator sportiv.”
Bogdan Socol s- a retras din jurnalism în timpul Campionatului Mondial de Fotbal, din cauza unor comentarii îndreptate către comentatorii TVR. 
Mesaj tulburător la retragerea din jurnalism, pe pe 31 ianuarie.
” Privesc tastatura și spațiul mare alb ce mi se întinde în față pe platforma WordPress și încă nu realizez momentul în care mă aflu.
În urmă cu 10 ani mi s-ar fi părut o glumă proastă, iar acum 20 de ani, nici nu aș fi putut să o iau drept glumă. Dar acum, asta este realitatea. Tristă sau cum o mai fi ea, asta e realitatea. Sunt în fața unei morți. A uneia din propriile mele morți. Pentru că mai bine de două decenii, asta a fost viața mea, căreia i-am dedicat tot ce am avut mai bun.
Am trăit-o cu pasiune, cu bucurie în suflet și pe chip la numeroasele reușite, dar și cu nervi, frustrare sau lacrimi în situațiile mai puțin plăcute pe care le întâlnești inevitabil într-o viață. Dar de astăzi, se încheie un capitol major al existenței mele și tot ce am de făcut este să renasc din propria-mi cenușă, să mă ridic și să merg pe drumul meu, care va fi altul față de cel pe care am tot umblat de când mă știu, practic.
Dar nu este o moarte bună, naturală, ci cauzată de unele forțe din exteriorul meu. Pentru că, citându-l pe marele Ion Gavrilă Ogoranu, liderul mișcării de rezistență anticomunistă din Munții Făgăraș : „ucis am fost doar când am fost vândut de confrații mei.”
Când eram doar un copil, nici măcar cu buletin, și mi-am pus în gând dorința și, implicit, ambiția de a deveni comentator sportiv, nu m-aș fi gândit vreodată că aș putea ajunge și în această clipă. Apoi, după ce am intrat la Școala Superioară de Jurnalistică și, mai ales, după ce am început să lucrez în branșă, mi se părea inacceptabil fie și să-mi imaginez că nu voi îmbătrâni în presa sportivă.
Sau că voi ajunge să nu mai lucrez în presă !” spunea pe blogul sau, Bogdan Socol
Pe lângă acestea, potrivit digisport.ro, Bogdan Socol a scris cinci cărţi :” Jurnalul unui iubitor de fotbal”,” 100 de fotbalişti legendări”,” Jurnalul Cupei Mondiale 2018”,” 100 de sportivi legendări” şi” El Superclasico : O călătorie în inima celui mai fierbinte derby al planetei” 
P.S.Dumnezeu să-l odihneasca-n pace.
Foto : Sport Studio 

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

USR vrea, dar nu prea, interzicerea pacanelelor

USR a declanșat o campanie in care dorește strângerea de semnături pentru interzicerea pac…