Acasa Diverse Prefectura Prahova îşi menţie decizia privind redeschiderea restaurantelor şi a sălilor de jocuri de noroc

Prefectura Prahova îşi menţie decizia privind redeschiderea restaurantelor şi a sălilor de jocuri de noroc

3 min read
0
0
95

Autorităţile din judeţul Prahova îşi menţin decizia privind redeschiderea restaurantelor şi a sălilor de jocuri de noroc care funcţionează în spaţii închise inclusiv în oraşe în care rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 depăşeşte 3 la mia de locuitori. Anunţul este făcut după ce ministrul Sănătăţii negase că aceste localuri publice vor fi redeschise în Prahova, explicaţia autorităţilor fiind însă că majoritatea cazurilor în localităţile cu rată mare de infectare sunt în centre sociale sau medicale.

Prefectura Prahova anunţase această decizie, luni după-amiază, însă ulterior ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, răspunzând unei întrebări, că în Prahova rămân închise aceste localuri acolo unde rata de infectare depăşeşte 1,5 la mie.

 

„Ţinând cont de măsurile adoptate prin Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 43/2020 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice şi a Hotărârii de Guvern pentru modificarea şi completarea anexei nr. 3 la HG nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 16 august 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, începând cu data de 01 septembrie 2020, vor fi reluate activităţile cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, hotelurilor; a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în toate localităţile din Prahova. Decizia a fost luată în baza analizei din ultimele 14 zile, la nivelul judeţului Prahova, conform căreia rata de infectare este sub 1,5 la 1000 de locuitori. Astfel, potrivit raportării Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, la data de 31 august, această rată era de 1,1/1000 de locuitori”, transmite Prefectura Prahova, într-un comunicat dat publicităţii marţi.
Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Un elev de la Şcoala de Poliţie Câmpina a salvat doi politisti si un jandarm

Un elev de la Şcoala de Poliţie Câmpina a fost salvator pentru doi poliţişti şi un jandarm…