Acasa Diverse Politistii de la Rutiera poarta de astazi bodycam-uri si inregistreaza tot!

Politistii de la Rutiera poarta de astazi bodycam-uri si inregistreaza tot!

2 min read
0
0
154

Polițiștii au deja camere video pe corp cu care vor înregistra interacțiunile cu persoanele întâlnite pe teren. Acest sistem este menit să prevină abuzurile și să probeze anumite fapte, susțin oficialii poliției.

La nivelul întregii structuri a Poliției Române, au fost cumpărate 6.000 de dispozitive body-cam, care au ajuns deja la destinatar. Primele 240 dintre acestea au fost distribuite polițiștilor rutieri din București, a precizat Georgian Drăgan, director de comunicare în cadrul Poliţiei Române. Restul urmează a fi trimise structurilor polițienești din țară.

Georgian Drăgan a explicat avantajele acestui sistem, care este folosit de forțele de poliție și din statele occidentale.

„Astăzi desfăşurăm activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la faptul că poliţiştii au intrat în posesia acelor dispozitive body camera. Cetăţenii trebuie să ştie că poliţiştii vor filma şi vor înregistra audio-video interacţiunile dintre colegii mei din teren şi cetăţeni. Aceste activităţi au scopul de a informa în primul rând cetăţenii, iar achiziţionarea acestor dispozitive este foarte benefică atât pentru cetăţeni, pentru că sunt situaţii în care sunt reclamate abuzuri atât din partea autorităţilor, dar sunt benefice şi pentru poliţişti pentru că sunt anumiţi cetăţeni care se manifestă violent. Tocmai de aceea vor fi realizate aceste înregistrări audio-video, care vor fi folosite ulterior dacă este cazul”, a declarat Georgian Drăgan, citat de Agerpres.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Ratacirea de pe indicatoare! Casa de Cultură „a încurcat borcanele”

Casa Pionierilor încă mai stăruie în mintea unora, dar Casa de Cultură a Municipiului, pân…