Acasa Front Nu mai putem cu sirenele ambulanțelor! Domnule Voloșevici, opriti poluarea fonică

Nu mai putem cu sirenele ambulanțelor! Domnule Voloșevici, opriti poluarea fonică

5 min read
0
0
269

Acum vreo câteva zile mergeam liniștit pe strada Gheorghe Doja și mă uitam la mașinile blocate în traficul din zona BCR. La un moment dat aud o ambulanță! Se deplasa sub 30 km/h cu sirena pornită la maxim! Eram pregătit s-o iau la fugă, dar unde dracu să m-ascund? N-aveam nici căștile la mine, nimic! Eram în timpanul gol! În momentul în care a ajuns în dreptul meu (tot calvarul a durat mai bine de 1 minut) am zis că vomit și că-mi dă sângele pe urechi!

Imi dau seama că in aglomerarea traficului urban exista anumite urgente, dar faza cu ambulanțele se pare că e scăpată de sub control.

Anul trecut am stat vreo trei zile în Istanbul, oraș care are aproape 15 milioane de locuitori. Zilnic eram afară și de multe ori mă plimbam ca pieton. Fix 3 ambulanțe am auzit, FIX 3! Una a trecut chiar pe lângă mine și mi se părea că are sonorul dat pe 1, iar la noi pare că toate sunt pe 10!

Nu trebuie să avem un sentiment de vinovație pentru că ne dorim putin confort intr-un oras extrem de poluat si aglomerat cum este Ploiestiul. Știm că intr-o ambulanță poate fi o urgență, căci la urgențe o să ajungem toți din cauza stresului la un moment dat.

În ultimii ani, problema disconfortului fonic creat de sirenele ambulanţelor, ale echipajelor SMURD, ale pompierilor sau ale maşinilor de poliţie a fost adusă în atenţia autorităţilor de mai multe ori, însă a rămas nerezolvată.

Foarte mulţi ploiesteni sunt deranjaţi de sirene şi fac frecvent sesizări pe această temă.

Poliţia spune că nu are ce măsuri să ia în acest sens, singura fiind efectuarea unei solicitări către Ambulanţă şi ISU în care să se ceară folosirea sirenelor numai pentru cazurile extrem de grave. Sirenele se pot folosi strict la intrarea in intersectii atunci cand semaforul arata culoarea rosie si oprita dupa traversarea ei. Nu cred ca folosirea unor astfel de semnale este legitima atunci cand ambulanta se deplaseaza in linie dreapta cu o viteza sub cea legala asa cum se intampla de cele mai multe ori.  Legea spune însă că maşinile de urgenţă aflate în misiune pot avea în funcţiune semnalele luminoase şi acustice. Dar daca mergi cu 30 km/h prin aglomeratia din oras si cu semnalele acustice la maxim, mi se pare ca nu ajungi nici mai tarziu, nici mai devreme la urgente, decat tot cu 30 km/h.

Aşadar, celor nemulţumiţi nu le rămâne decât să suporte în continuare zgomotul, chiar şi la ore târzii din noapte.

Administratia Voloșevici poate lua in calcul o posibilitate de a gasi o formulă legala pentru a rezolva aceasta problema care face viata cetatii un calvar. Daca poluarea aerului se pare ca ne-a bagat in pensie cu doi ani mai devreme,  poluare fonica ne va baga pe toti, pe Xanax.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

9 agenti de politie retinuti dupa ce au torturat doua persoane in urma unui conflict generat de portul mastii

Opt agenţi de la Secţia 16 Poliţie din Capitală au fost reţinuţi de procurorii Parchetului…