Acasa Eveniment Nu e glumă! POLIȚIA ÎTI POATE CONFISCA MAȘINA! Guvernul a introdus „confiscarea de urgență”!

Nu e glumă! POLIȚIA ÎTI POATE CONFISCA MAȘINA! Guvernul a introdus „confiscarea de urgență”!

3 min read
0
0
2,108

La umbra stării de urgență, Executivul modifică legislația, introducând măsura confiscării unor bunuri, odată cu aplicarea amenzilor contravenționale. Guvernul condus de Ludovic Orban a modificat, în timpul jocului, Ordonanța de Urgență 1/1999 privind instituirea regimului stării de asediu sau al stării de urgență.

Acest lucru se poate face „în funcție de natura și de gravitatea faptei”. Bunul confiscat intră în proprietatea privată a statului și este atribuit, prin derogare de la prevederile legale. Documentul poartă numărul 34 și a intrat în vigoare din seara zilei de 31 martie, când a fost publicat în Monitorul Oficial al României.

La ce sancțiuni complementare se referă noul text de lege? Una dintre acestea este confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție.

În condițiile noilor reglementări, se poate presupune că, dacă o persoană care conduce autoturismul personal, pentru a se deplasa în vederea rezolvării unor chestiuni urgente, în interes de serviciu sau pentru cumpărături de strictă necesitate este amendată pe motiv că declarația pe propria răspundere nu este completată corespunzător sau este completată cu greșeli sau dacă agentul constatator consideră așa, se poate confisca inclusiv autoturismul.

Dacă se anulează amenda, nu se restituie bunul în natură

Astfel, se introduce în textul actului normativ un articol numerotat 28 indice 4, unde se precizează că plângerea formulată împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunilor complementare nu suspendă executarea sancțiunilor complementare aplicate.

Daca se câștigă contestatia tot nu primești masina

Mai mult, în caz de anulare sau de constatare a nulității procesului-verbal, instanța de judecată poate dispune doar acordarea celui în drept a unei despăgubiri „care se stabilește în raport cu valoarea de circulație a bunului la momentul confiscării” și care se asigură din bugetul autorităților și instituțiilor beneficiare care se folosesc de bunul confiscat.

 

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Scandal la Secția nr.4 de Poliție Ploiești: Acuzații de constrângere și viol

Înca un incident in care este implicata politia orasului Ploiesti a șocat opinia publică l…