Front OpiniiMinciuna mănușii de la shaormerie By RedactiePosted on 06/10/20253 min read0 0 103 Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Reddit Share on Pinterest Share on Linkedin Share on Tumblr Clienții se simt mai în siguranță când o văd, dar care este realitatea?În aproape orice shaormerie din oraș, tabloul e același: un vânzător grăbit, o porție de carne rumenită, legume, sosuri și — nelipsita mănușă de plastic.Pentru client, imaginea transmite curățenie și profesionalism, doar că, între aparență și realitate practic nu este nici o diferență .În teorie, mănușa este o barieră între pielea lucrătorului și mâncare. Scopul ei e să prevină contactul direct și să reducă riscul de contaminare. În practică, însă, microbii nu dispar doar pentru că mâna e acoperită cu plastic. Microbii nu mai stau pe mana goală ci se muta pe mănușă. Dacă vânzătorul atinge bani, frigiderul, casa de marcat sau telefonul, apoi shaorma, mănușa devine doar o „a doua piele” care adună aceiași microbi, iar pentru un preparator de shaorma a nu atinge alte elemente în afara lipiei este absolut imposibil.Adevărata igienă nu stă în mănușă, ci în gesturile invizibile: spălatul corect al mâinilor, schimbarea mănușilor la timp, dezinfectarea constantă a suprafețelor. O mână spălată des poate fi mai sigură decât una învelită în plastic ore întregi.Totuși, puterea simbolică a mănușii e mare. Pentru mulți clienți, ea este semnul vizibil că locul respectă reguli și igienă. Într-un fel, mănușa a devenit un fel de uniformă a încrederii, o convenție socială care spune: „e curat aici”.Mănușa poate păcăli ochiul, dar nu și microbii. Iar între o mână spălată des și una acoperită de o folie uitată de ore, alegerea igienică e mai clară decât pare.
O tânără și-a tatuat chipul lui Călin Georgescu: „Tatuaj făcut din suflet! Clienta, patriota adevărată!” a menționat artistul tatuator
Victorie, ne-am îndatorat! Împrumutul pentru căldura ploieștenilor, o „reușită” care ascunde un eșec sistemic