Acasa Front Cât câștigă un membru al comisiei de votare: Remunerația pentru supravegherea alegerilor în secțiile de votare

Cât câștigă un membru al comisiei de votare: Remunerația pentru supravegherea alegerilor în secțiile de votare

3 min read
0
0
294

În timpul alegerilor, munca unei comisii de votare este esențială pentru asigurarea desfășurării corecte și transparente a procesului electoral. Membrii acestor comisii au rolul de a supraveghea și de a gestiona votarea în cadrul secțiilor, garantând respectarea legii și ordinii. Deși munca lor implică ore lungi și o responsabilitate majoră, există o întrebare comună în rândul celor interesați de implicarea în acest proces: Cât câștigă un membru al comisiei de votare?

Mai intai de toate trebuie sa cunoastem care este rolul unui membru al comisiei de votare.

Membrii comisiilor electorale au mai multe atribuții importante, printre care:

Verificarea identității alegătorilor și asigurarea integrității procesului de vot, gestionarea materialelor de vot, cum ar fi buletinele, ștampilele și procesele verbale, supravegherea desfășurării corecte a votării și rezolvarea situațiilor neprevăzute, centralizarea și numărarea voturilor la sfârșitul zilei electorale.

Ce indemnizație primește un membru al comisiei de votare?

Pentru munca depusă, membrii comisiilor de votare primesc o indemnizație de aproximativ 3600 lei iar șefii de secții aproximativ 4600 lei pentru toată durata alegerilor, sumele fiind stabilite de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Este important de menționat că această indemnizație nu este un salariu permanent, ci o plată specială pentru perioada în care persoanele respective participă la procesul electoral.

Pentru cei interesați să devină membri într-o comisie de votare, înscrierea se face, de obicei, prin intermediul primăriilor, partidelor politice sau organizațiilor civice, dar realitatea este ca pentru a putea intra ca supraveghetor intr-o sectie de votare, accesul nu poate fi făcut decat prin mici aranjamente. În concluzie trebuie ” sa cunoști pe cineva” pentru a avea oportunitatea de a câștiga acest venit suplimentar, trecând peste ipocrizia implicării civice.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front
Comments are closed.

Check Also

Sărbători triste pentru români: când Crăciunul s-a amestecat cu Lasconi și Georgescu

Românii au avut parte de cele mai triste sărbători de iarnă din memoria recentă. În loc să…