Acasa Front ” Și f*****i și cu banii luați!” Aceasta este noua strategie a multinaționalelor

” Și f*****i și cu banii luați!” Aceasta este noua strategie a multinaționalelor

9 min read
0
0
96

De ce trebuie sa facem pe casierii in supermarket? De ce trebuie să ne ducem tava după ce mâncăm la fast food?

Multinaționalele servesc clientilor o explicație. Costurile se reduc, marfa vândută sau mâncarea va fi mai ieftină.

Ne inșelăm singuri atât de des, încât nu mai trebuie să ne înșele și alții.

Produsele de la raft sau mâncarea din fast-food ar putea fi mai ieftine din start, mai ales într-o țară înapoiată din Uniunea Europeană. E greu de crezut că cine vinde cartofi prăjiți la preț de speculă, va binevoi să scadă prețul doar pentru că această clientelă, după ce și-a făcut plinul de carbohidrați, face curat disciplinat pe mese. E greu de crezut că un supermarket care vinde marfa intr-o tara de mana a doua, la preț de specula, va ieftini ceva doar că tu incepi sa faci pe casierul! Așadar, e logic să presupui că e o minciună nerușinată!

De ce aș contribuii eu la concedierea unui lucrător, care are sarcina de a strânge ceea ce se găsește pe mese sau care lucrează pe salariu minim pentru a-și întreține familia pe un post de casier? De ce aș face eu ceea ce nu este de datoria mea, știind că unele locuri de muncă sunt pierdute din cauza mea. Nimeni nu știe! Am strâns, ani și ani, tava de pe mese si, culmea, am scos din ce în ce mai mulți bani din buzunar! Mai nou găselniță calica a capitalismului in goana după profit mă transforma în casier! Cum s-ar spune „Și futut și cu banii luați!”

Acest management perfid se regăsește mai nou din ce in ce mai mult în  strategia conducerii multinaționalelor care folosesc masele, prin funcțiile opiniei publice, pentru propriul scop. Clienții nu sunt decât o turmă de oi care trebuie mulsă si exploatată la maxim.

De ce am considera că e socialmente corect să facem curat în sediul unei firme în numele civismului? De ce am considera că e corect atunci când plătesc un serviciu sa-l finalizez tot eu? De ce să nu fim invitați atunci să le spălăm și geamurile? De ce se foloseste cineva de valorile civice doar pentru a-și crește profitul comercial? Cu cât te supui mai mult ritualului, cu atât sunt necesari mai puțini angajați, salariile sunt mai mici și profiturile mai mari. Cu cât ar putea o multinationala să-mi scadă prețul la marfa de la raft excluzând câteva salarii pe minim pe economie plus bonuri? Lipsa de empatie ale acestor multinaționale față de societatea unde își desfășoară activitatea și acumulează mormane de bani a devenit providențială!

Nu-ți duce tava, lasă un om să fie angajat să facă treaba asta. Evita casele în care faci pe casierul, câștigătorul nu ești tu așa cum ți se spune, câștigătorul nu e decât firma care te pune sa faci asta. Nu fi mulțumit că muncești gratuit in locul altei persoane care va fi disponibilizată pentru că tu crezi că trăiești o evolutie.

Nici la restaurant nu-ți duci farfuria, pentru că tu, după o zi de muncă vrei să platești pentru a fi servit. Ni se spune: „Ție îți convine când te așezi la masă și acolo se află tava altcuiva?”. Nu! Dar asta nu e vina clientului plătitor! Vinovăția mizeriei în propiul restaurant, în propria firmă, este a managementului defectuos. Patronatul, prin dibăcie, a aruncat-o în cârca clientului! E ca și cum mergem la un service și după ce mecanicul ne-a reparat mașina, ne simțim vinovați că e murdar pe jos! E ca și cum mergem la frizerie și după ce ne tundem, ni se pune mătura în mână! E ca și cum mergem la un restaurant și pe masa rezervată găsim farfurii murdare, asta fiind din vina celor care au mâncat înainte!

Multinaționalele evoluează în scheme de majorare a profitului! Au facut concedieri și ne-au spus „Du-ți singur tava!” Și ne-am conformat! Au eliminat casierii și ne- au spus: ” Scanati-va singuri!”. Și ne conformăm. Nu vă bucurați nici că au pus în holul băncii un robot unde să vă plătiți facturile, pentru că o casieriță a fost concediată! Nu va bucurati ca la supermarket au aparut casele unde iti poti achita singur ce-ai cumparat, pentru ca niste angajate au fost concediate! Nu va bucurati ca au aparut spalatoriile auto, unde dupa ce platesti trebuie sa iei carpa sa-ti stergi singur masina, pentru ca niste oameni au fost eliminati! Nu vă bucurați. Eliminările de personal se vor face in toate domeniile!

Ne vine la fiecare rândul!

 

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

USR vrea, dar nu prea, interzicerea pacanelelor

USR a declanșat o campanie in care dorește strângerea de semnături pentru interzicerea pac…