27 ianuarie, 2021
Acasa Front Klaus Iohannis anunță că starea de alertă se prelungește încă 30 de zile

Klaus Iohannis anunță că starea de alertă se prelungește încă 30 de zile

3 min read
0
0
127

Klaus Iohannis anunță că starea de alertă se prelungește încă 30 de zile: „Nu se introduc noi măsuri de relaxare, nici restricții. Atenție, protejați-vă pe voi și pe ceilalți!”.

Presedintele a anunțat decizia la finalul unei ședințe cu premierul, vicepremierul Turcan, și miniștrii Sănătății și de Interne. A participat și șeful DSU, Raed Arafat. Iohannis a mai spus că va insista, în cadrul summitului Consiliului European de vineri, pentru ca România să primească un sprijin consistent care să susțină măsurile de revigorare economică.

Principalele declarații ale președintelui:

  • Situația epidemiologică NU este bună. Ați văzut că am avut și astăzi peste 600 de persoane detectate cu COVID-19. E mult, foarte mult!
  • Dragi români, vă spun trei lucruri: protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții. Purtați masca, păstrați distanța! Respectați normele!
  • În aceste condiții în care nu doar că nu scade numărul, ba crește iarăși, e evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricții, dar nici noi relaxări.
  • În acest context dorim să continuăm măsurile pentru revigorare economică. Guvernul pregătește noi acte normative, care pun în practică acest program. E extrem de importantă după această perioadă complicată.
  • Discuția pe care o voi avea vineri e tot legată de asta, la Bruxelles în Consiliul European, unde e important ca România să obțină o sumă consistentă.
Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Se deschid sase parcari publice in municipiul Ploiesti. Tariful de parcare poate fi achitat prin SMS

SGU Ploiești SRL aduce la cunoștința publicului faptul că, începând cu data de 26 ianuarie…