Acasa Cultură ÎPS Teodosie a explicat de ce fructele de mare nu sunt de post:” Sunt nişte fiinţe, nu fructe…sunt botezate fructe din lăcomie”

ÎPS Teodosie a explicat de ce fructele de mare nu sunt de post:” Sunt nişte fiinţe, nu fructe…sunt botezate fructe din lăcomie”

2 min read
0
0
196

ÎPS Teodosie a explicat de ce fructele de mare nu sunt considerate produse de post

Înaltul prelat a mărturisit că acestea sunt „niște ființe, botezate fructe din lăcomie”

ÎPS Teodosie: „Nici vorbă de aşa ceva. Este un fel de şmecherie”

ÎPS Teodosie a explicat de ce fructele de mare nu sunt considerate produse de post. Înaltul prelat a mărturisit că acestea sunt „niște ființe, botezate fructe din lăcomie”.

Fructele de mare sunt considerate produse de post în Βisericile Οrtodoxe din Grecia şi din Rusia. Cu toate acestea, Arhiepiscopul Tomisului a precizat că explicația din spatele acestui obicei nu este una tocmai corectă.

„E foarte limpede că nu sunt de post, pentru că acelea sunt nişte fiinţe, nu fructe, chiar dacă nu au sânge, cum se spune. E o argumentaţie falsă. Unde aţi văzut sânge în lapte şi în brânză? Nici vorbă de aşa ceva. Este un fel de şmecherie, un fel de a boteza aceste fructe dintr-o lăcomie”, a răspuns Arhiepiscopul Tomisului.

 

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Vlad Cristian Timiș, fiul patronului Cris-Tim, cel mai mare producător de mezeluri din România, arestat pentru trafic cu cocaina

Vlad-Cristian Timiș, fiul patronului Cris-Tim, cel mai mare producător de mezeluri din Rom…