Acasa Front Inca nu exista nici un operator de transport pe ruta Ploiești-Blejoi-Cocosesti

Inca nu exista nici un operator de transport pe ruta Ploiești-Blejoi-Cocosesti

5 min read
0
0
277

Stelian Aurel Grigore, Preşedintele Organizaţiei Blejoi a Partidului Prahova în Actiune, a facut un nou demers in urma unei adrese depuse la Primăria Blejoi, pentru a primi lămuririle necesare cu privire la faptul că pe legătura între Ploiești-Blejoi-Cocosesti inca nu exista un operator de transport, pe acest tronson autobuzul cu numarul 29 fiind desfiintat.

Desi autotransportul nu mai circulă din data de 17.07.2019, nici Primarul, nici Președintele Consiliului Județean nu au luat nicio măsură pentru a remedia acest lucru, adancind nemultumirea cetatenilor comunei Blejoi.

Stelian Aurel Grigore

„După atâția ani, în care această conducere a Primăriei comunei Blejoi, a luat hotărâri în funcție de anumite interese, fără o dezbatere la care sa participe si cetățenii comunei Blejoi si care influențează drastic proiectele de dezvoltare pe termen lung ale comunei, am reușit, cu  ajutorul cetățenilor din comunitatea noastra prin distribuirea pe Facebook,  să facem aceasta conducere sa înțeleagă că nu pot face ce vor și că sunt necesare dezbateri publice, când se iau unele decizii care afectează populatia Blejoiului. Dar se pare ca mai degraba nu se iau!

În conformitate cu OG 21/2002 SECȚIUNEA a 2-a obligațiile și răspunderile consiliilor locale și ale primarilor Art. 8. -Consiliile locale, Consiliul General al Municipiului București și consiliile locale ale sectoarelor acestuia, precum și primarii au obligația să asigure:

  •  buna organizare și funcționare a transportului în comun, păstrarea curățeniei și aspectului corespunzător al vehiculelor, întărirea ordinii și disciplinei.

Văzând că aceasta conducerea a comunei Blejoi este incapabilă să aducă înapoi transportul public de persoane pe raza comunei, am început campania de strângere a semnăturilor pentru propunere de hotărâre de consiliu local pentru a obliga Primăria comunei Blejoi să se asocieze cu Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahov, să poată fi prestat serviciul de transport public pe raza comunei noastre de către TCE Ploiești .
     Pana la aceasta data conducerea Primăriei comunei Blejoi nu a luat în seamă solicitarea noastra, desi pana la aceasta ora avem liste stranse in care au semnat 777 de cetateni. Pentru a fi o inițiativă cetățenească aveam nevoie de 5% din cetățeni cu drept de vot, dar noi am strâns 10% să nu avem probleme cu primăria, că ar fi lista  incompletă” a precizat pentru mediasud.ro, Stelian Aurel Grigore.

Deasemenea a mai fost depus în data de 02.12.2019 un proiect de hotarare la Primaria Blejoi care trebuia supus aprobării consiliului local, dar până acum nu s-a intamplat acest lucru.

 

Au fost propuse trei rute: vezi foto

Prima rută asigura accesul cetățenilor la principalele centre comerciale din comuna Blejoi. Inca nu s-a primit nici un raspuns

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Inregistrarea video in care manelistul Costel Biju ” ameninta” cu farmece un politist din comuna Paulesti

Cunoscut in lumea manelistilor sub numele de Costel Biju, celebrul cantaret a trecut de cu…