Acasa Front ICCJ a paradit dosarul procurorilor Lucian Onea si Alfred Savu de la DNA Ploiesti

ICCJ a paradit dosarul procurorilor Lucian Onea si Alfred Savu de la DNA Ploiesti

3 min read
0
0
149

Dosarul pe care procurorii Lucian Onea si Alfred Savu de la DNA Ploiesti, i l-au fabricat deputatei PSD Andrea Cosma a fost anulat de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

ICCJ a desfiintat marti, 16 iunie 2020, sentinta din decembrie 2018, prin care Andreea Cosma fusese condamnata la 4 ani inchisoare cu executare pentru complicitate la abuz in serviciu. O sentinta pronuntata cu 2 la 1, judecatorii Horia Valentin Selaru si Francisca Vasile dispunand condamnarea Andreei Cosma, in timp ce judecatorul Daniel Gradinaru hotarand achitarea acesteia. O sentinta aberanta in conditiile in care, asa cum Lumea Justitiei a aratat la acel moment, Andreea Cosma a fost condamnata pe motiv ca nu a impus, in calitate de notar, partilor care urmau sa incheie un contract de vanzare-cumparare pretul la care sa se efectueze tranzactia, precizeaza luju.ro

Astfel, ICCJ a dispus desfiintarea sentintei de condamnare si trimiterea cauzei pentru rejudecare la Sectia penala a ICCJ. Decizia a fost luata in baza deciziei CCR 417/2019 care a constatat nelegalitatea completelor de fond de la ICCJ care au judecat dosarele de coruptie, pe motiv ca acestea nu erau specializate in materia coruptiei, asa cum cerea Legea 78/2001 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

“390/1/2020 – Cu majoritate, Respinge, ca inadmisibila, cererea de sesizare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene in vederea pronuntarii unei hotarari preliminare. In temeiul art. 421 alin. (1) pct.2 lit. b) din Codul de procedura penala admite apelurile formulate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie, de partea civila SC Plopeni Industrial Parc SA si de inculpatii Cornea Danut Marcel, Cosma Andreea si Anghel Florin Serghei impotriva sentintei penale nr. 699 din 04 decembrie 2018 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala, in dosarul nr. 994/42/2015. Desfiinteaza sentinta penala apelata si trimite cauza spre rejudecare la Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Inregistrarea video in care manelistul Costel Biju ” ameninta” cu farmece un politist din comuna Paulesti

Cunoscut in lumea manelistilor sub numele de Costel Biju, celebrul cantaret a trecut de cu…