Diverse FrontFerma Dacilor: Redeschiderea După Tragedie By RedactiePosted on 01/08/20243 min read0 0 505 Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Reddit Share on Pinterest Share on Linkedin Share on Tumblr Ferma Dacilor, complexul turistic din Prahova unde opt oameni și-au pierdut viața în a doua zi de Crăciun, și-a redeschis porțile. Patronul unității, Cornel Dinicu, a oferit detalii despre noile condiții de funcționare ale afacerii.În prezent, clienții pot beneficia de toate facilitățile complexului, cu excepția cazării, ceea ce înseamnă că aceștia nu pot rămâne peste noapte. Pe domeniul din Tohani, singura secțiune deschisă este restaurantul.Redeschiderea Fermei Dacilor vine în contextul unui proces de autorizare completă, după ce s-a descoperit că unitatea funcționa fără toate avizele necesare înainte de incendiu. Până când autoritățile vor emite toate avizele solicitate, prepararea mâncării se face provizoriu în aer liber, utilizând grătare, proțapuri și rulote mobile.„Am deschis o parte din fermă. Vom funcționa pe rulote mobile, containere mobile, până ies toate celelalte avize necesare pentru restaurantul care a rămas, care a fost pescărie pe vremuri. E în curs de edificare. Acum funcționăm pe grătare, în aer liber. Pentru astea, pentru containerele mobile, nu ne trebuie autorizație. Mâncarea o gătim afară, la proțap, în rulotele mobile. Vom funcționa, că trebuie să trăim și noi din ceva”, a declarat Cornel Dinicu pentru Libertatea.Această măsură temporară este menită să asigure continuarea activității economice a complexului, în ciuda dificultăților întâmpinate după tragedia din decembrie. Redeschiderea parțială a fermei vine ca un pas important în procesul de recuperare și readucere la normalitate a Fermei Dacilor, urmând ca toate avizele necesare să fie obținute pentru a reveni la funcționarea completă.