Acasa Diverse Exista sanctiune pentru montarea coarnelor de ren pe mașină?

Exista sanctiune pentru montarea coarnelor de ren pe mașină?

3 min read
0
0
90

Unul dintre obiceiurile care nu par să moară vreodată este împodobirea mașinii de sărbători cu coarne de ren și nas roșu rotund. Totuși, această practică se situează în zona gri a Codului Rutier, ceea ce lasă la latitudinea polițiștilor dacă permit sau sancționează această etalare a spiritului Crăciunului. Iată ce poți păți dacă montezi coarne de ren și nas roșu pe mașină în iarna asta.

Ce poți păți dacă ești prins cu coarne de ren pe mașină iarna asta

Oricât ne-am dori să existe o poliție a esteticii care să oprească mașinile dotate cu coarne de ren sau alte ornamente ciudate pe considerent că jenează privirile sensibile, ei bine, nu există așa ceva. Numai bunul gust al proprietarilor poate interveni într-o astfel de situație. Regretabil dar, da, montarea coanelor de ren și a nasului roșu pe mașină este legal. În orice caz, nu există niciun articol de lege care să interzică așa ceva, ceea ce este cam același lucru.

Totuși, această observație nu este valabilă în orice situație. Există cazuri în care montarea acestor ornamente este nu doar interzisă, ci și sancționată de legislația rutieră. Mai exact, atunci când aceste ornamente sunt luminoase, ele contravin Codului Rutier. Asta deoarece montarea oricăror lumini pe mașină, altele decât cele prevăzute de producător (și omologate), este strict interzisă.

Ce spune Codul Rutier despre luminile neregulamentare

Potrivit Codului Rutier, „montarea la autovehicul, remorcă sau tramvai a luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonoră sau accesorii ori modificări neomologate” constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni (6-8 puncte de amendă). În condițiile nivelului actual al amenzilor, acest lucru înseamnă o sumă cuprinsă între 870 de lei și 1.160 de lei. De la 1 ianuarie, însă, majorarea punctului de amendă va duce aceste amenzi la sume cuprinse între 1.338 și 1.784 de lei.

P

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Masca din textil interzisă! Nu va mai fi legală purtarea mastilor confectionate acasa

Francezii nu mai pot utiliza în spațiul public măştile sanitare confecţionate acasă. Un de…