Acasa Front Doi elevi ai Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina au fost exmatriculați pentru ca arbitrează meciuri de fotbal

Doi elevi ai Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina au fost exmatriculați pentru ca arbitrează meciuri de fotbal

4 min read
0
0
262

Într-o decizie surprinzătoare și controversată, doi elevi ai Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina au fost exmatriculați. Incidentul s-a petrecut pe 9 mai 2024, iar motivul a stârnit discuții aprinse atât în rândul colegilor, cât și în cadrul opiniei publice.

Andrei Sârbu și Robert Ștefan, ambii din București, au fost excluși din instituție deoarece dețineau PFA-uri (Persoane Fizice Autorizate) prin care încasau bani din activități sportive, în special din arbitrajul fotbalistic. Andrei Sârbu activa ca arbitru central în Liga a treia, în timp ce Robert Ștefan arbitra la nivelul juniorilor republicani, fiind aproape de a ajunge și el în Liga a treia.

Problema a apărut din faptul că pentru a putea arbitra și a încasa baremurile, era necesar ca aceștia să dețină PFA-uri. Însă, regulamentele Școlii de Agenți de Poliție și ale Ministerului de Interne interzic elevilor să dețină astfel de forme legale pentru a desfășura activități comerciale.

„Cei doi elevi dețin PFA-uri, iar reglementările în vigoare interzic ca elevul și polițistul să desfășoare activități de comerț sau comerciale! Orice elev știe de când se înscrie că nu poate deține o societate comercială sau PFA. Decizia de exmatriculare aparține DGPMB, unitatea de recrutare a celor doi, urmare a verificărilor pe care le fac și care, uneori, durează mai mult, așa că pot fi situații când candidații admiși în școală sunt îndepărtați de la cursuri după începerea școlii. Noi, ca instituție de învățământ a MAI, doar am pus în aplicare această decizie”, a explicat Beatrice Melinicianu, purtător de cuvânt al Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina.

Decizia a provocat nemulțumiri, mai ales printre colegii celor doi tineri, care consideră că regulamentele sunt prea stricte și că ar trebui găsite soluții pentru ca aceștia să își poată continua studiile fără a fi nevoiți să renunțe la activitățile sportive.

Cazul rămâne deschis dezbaterilor și ridică întrebări cu privire la flexibilitatea regulamentelor din instituțiile de învățământ ale Ministerului de Interne în raport cu activitățile extrașcolare ale elevilor.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front
Comments are closed.

Check Also

Doi agenți de poliție rutiera, condamnați cu executare pentru luare de mită și fals intelectual

Doi polițiști din Giurgiu au fost condamnați la închisoare cu executare după ce au fost gă…