Acasa Campina De ce nu s-a realizat nimic in Campina? Pentru ca banii au existat doar in documente

De ce nu s-a realizat nimic in Campina? Pentru ca banii au existat doar in documente

6 min read
0
0
95

Noua administratie a municipiului Campina, in cele doua luni si jumatate de la instalare, a organizat 10 sedinte in care au fost discutate solutii pentru rezolvarea problemelor, probleme in mare parte mostenite de la precedentul Legislativ.

Aproape la fiecare dintre aceste ședințe, primarul Alin Moldoveanu a atras atenția consilierilor locali asupra unor probleme existente în ceea ce privește bugetul local.

La ultima sedinta din finalul anului 2020 primarul municipiului a subliniat:

”În momentul de față, avem în contul Primăriei, pentru secțiunea de funcționare, suma de 67.000 lei, în condițiile în care, în toată această perioadă cu toții, Primărie și instituții subordonate, am încercat să facem economii în așa fel încât să echilibrăm bugetul, scopul nostru fiind acela ca la finalul anului să fim pe zero. De exemplu, sunt probleme la unele credite derulate de vechea administrație, pentru care trebuie să plătim din bugetul local penalități. Sunt lucruri grave – pentru o lucrare s-a precizat ca sursă de finanțare creditul de la BCR, apoi aceeași lucrare se regăsește și la creditul de la BRD, iar pentru unele lucrări, cum este cea cu fonduri europene de la Spitalul Municipal, unde nu s-a organizat nici licitația, banii au fost prinși în continuare în credit și nefolosiți, fără să fie anunțat Comitetul pentru aprobarea împrumuturilor locale. Vă spun aceste lucruri pentru că noi va trebui să plătim penalitățile și le veți regăsi în proiectul bugetului local pentru 2021.
Pentru lucrarea de asfaltare de la Calea Doftanei, ca să vă dau un alt exemplu, banii alocați au fost din creditul bancar. Suma inițială pentru acest proiect a fost de 4,5 milioane lei, diminuată ulterior la 3,8 milioane lei. La 1 octombrie 2020 nu era plătit niciun leu din creditul accesat pentru această lucrare, pentru că nu se făcuse nimic din lucrare până la acel moment. Știți bine că lucrările au început în forță abia de o lună. S-au consumat până acum 2,5 milioane lei din creditul de la BCR și mai sunt executate lucrări de aproape 600.000 lei, sumă care va fi plătită până la finalul acestui an. Suma rămasă necheltuită la acest proiect va fi de aproximativ 700.000 lei, iar la această sumă banca ne impune penalități de 14.000 lei, pentru nefolosirea creditului. Trebuie să știți că până acum bugetul Câmpinei era umflat artificial, atât prin faimosul capitol alte venituri, despre care v-am mai vorbit, dar și prin umflarea lucrărilor. Ce se întâmplă și de ce am venit în fața dvs. cu numeroase diminuări de cheltuieli? Dacă nu făceam aceste diminuări acum, gradul nostru de încasare era undeva la 90% și știți formula Guvernului în baza căreia primim cotele defalcate. Bugetul Câmpinei a fost umflat cu peste o sută de miliarde lei vechi, dar fără nicio sursă de finanțare în spate, ci menționând doar alte venituri. Prin aceste diminuări pe care le facem acum am ajuns la un grad de încasare de 95,16%. Ideal era să avem peste 97%. Pentru anul 2021, vă garantez că eu nu o să vin cu un proiect de buget local așa cum a fost până acum, pentru că nu este legal!”, a spus Alin Moldoveanu, primarul municipiului Câmpina, în plenul Consiliului Local, la discuțiile pe marginea rectificării bugetului local.”

Practic banii au fost existenți doar pe hârtie, nu și în realitate, acestea au fost motivele pentru care în Câmpina nu s-a făcut mai nimic în ultimii ani.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Campina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Masca din textil interzisă! Nu va mai fi legală purtarea mastilor confectionate acasa

Francezii nu mai pot utiliza în spațiul public măştile sanitare confecţionate acasă. Un de…