Acasa Diverse Daca si magistrații au ajuns sa se teama de interlopi, vom fi considerati un stat esuat

Daca si magistrații au ajuns sa se teama de interlopi, vom fi considerati un stat esuat

6 min read
0
0
384

Lumea bandelor de lângă București, functioneaza dupa legea ”ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Nimic nu-i poate opri! Sunt extrem de violenți si nu se dau in lături de la nimic. Daca pentru cetateanul normal, frica de politie sau puscarie il face sa se gandeasca de doua ori inainte de a face vre-o infractiune, acest sistem de corectie nu functioneaza pentru membrii bandelor. Cum poti infrana un interlop care nu-i pasa ca merge la pușcarie? Pai nu prea mai ai cu ce sa-l ” tii in frâu”.

Bandele îşi au originea, mai mult sau mai puţin, în grupurile de vecini. Tineri aflaţi la vârsta adolescenţei şi chiar mai tineri se adună la colţul străzii. Ei fac anumite lucruri împreună, iar apoi se unesc pentru a se apăra împotriva unui alt grup mai unit din apropiere. Dar, la scurt timp, grupul începe să se coboare la nivelul celor mai violenţi membri implicandu-se în activităţi criminale periculoase.

Pe un câmp din Cernica, Nicolae Victor, cunoscut ca băiatul lui ”Țevuța”, l-a prins la înghesuială pe Berindei Marian zis ”Bușcă”, 41 de ani, membru al clanului Chira, și i-a rupt piciorul.

”Bușcă” i-a promis răzbunare rivalului.

„Ori mor, ori trăiesc! De-acum încolo ori mai mierlesc unul, ori mă mierlește! Păi credea că scapă din mâna mea băiatul lui Tevuța?! Și de-aici încolo îi arăt eu lui cine-i Bușcă! Așa șchiop! Mi-am revenit!” a transmis live, Berindei Marian zis Bușca, pe Facebook.

”Bușcă” l-a prins pe șosea pe acesta, l-a scos în decor și i-a tăiat cu sânge rece piciorul! Exact cum taie macelarul piciorul unui animal!

Ieri, la Tribunalul Ilfov a avut loc cel de-al cincilea termen al procesului penal în care Marian Berendei zis “Bușcă” și alti șase inculpați sunt judecați pentru tentativă de omor calificat.

Încă de la începutul ședinței, judecătorul Roman Mihai Radu a anunțat că nu va mai instrumenta dosarul, deoarece va intra în concediu fără plată timp de patru luni.

“Dosarul va continua cu alt judecător!”, a precizat magistratul. La final, judecătorul, care a dispus de câteva ori ca inculpații să fie judecați în libertate, a surprins asistența cu un discurs emoțional: “Sunt și eu om. Ce vină are copilul meu? Sper să nu vă mai văd în viața mea! Când mă întorc, o fac în civil”.

Avocatul Vlad Hosu, apărătorul interlopului cu piciorul tăiat, Victor Nicolae, a ieșit uluit din instanță: “Sunt suprins de situația în sine, pe care nu am mai întâlnit-o până acum. Cauzele în care există măsuri preventive se judecă întotdeauna cu precădere, astfel că decizia domnului judecător de a nu mai efectua acte de cercetare judecătorească până la momentul intrării în concediu nu pare a fi conformă cu dispozițiile procesual penale” a precizat pentru libertatea.ro avocatul interlopilor.

Sistemul judiciar va fi credibil atunci cand va reusi sa invinga coruptia, frica, pentru a putea tine sub control bandele violente. Daca si magistratii au ajuns sa se teama si nu vor putea face legea de temut, vom fi considerati un stat esuat.

Mai puteti citi pe mediasud.ro

Stiați că Dacia a fabricat în anii ’70 un model care semana cu van-ul Volkswgen? Iată cea mai rară Dacie din lume

Detalii pe link

https://mediasud.ro/stiati-ca-dacia-a-fabricat-in-anii-70-un-model-care-semana-cu-van-ul-volkswgen-iata-cea-mai-rara-dacie-din-lume/

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Primaria Ploiesti aminteste ca nu putem invinge Ambrozia decat impreuna

Multe persoane considera primavara ca fiind sezonul polenului. Exista, insa, o planta care…