Acasa Economic Covid 19 a provocat cea mai mare cadere din ultimii 25 de ani gigantului Coca Cola

Covid 19 a provocat cea mai mare cadere din ultimii 25 de ani gigantului Coca Cola

2 min read
0
0
136

Coca-Cola a suferit, în trimestrul al doilea, cea mai semnificativă scădere a vânzărilor trimestriale din ultimii cel puţin 25 de ani, spre deosebire de evoluţia rivalei PepsiCo, pe fondul efectelor anulării evenimentelor sportive, a închiderii restaurantelor şi a altor unităţi, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit Financial Times şi Reuters potrivit Agerpres.

Multinaţionala americană a anunţat că va renunţa la brandurile „zombie”, ca parte a eforturilor de a proteja brandurile sale esenţiale, şi va investi în inovaţii.
Vânzările au scăzut cu 28% în trimestrul doi din acest an, comparativ cu perioada similară din 2019, la 7,2 miliarde de dolari.
Acţiunile Coca-Cola Co au urcat la Bursa de la New York cu aproximativ 4%, după ce scăderea profitului trimestrial a fost mai redusă decât se estima. Anul acesta, titlurile au scăzut cu 13%.

James Quincey, director general din 2017, care a devenit şi preşedintele companiei în 2019, a indicat că se aşteaptă la redresarea cererii în următoarele luni, în pofida creşterii numărului de infecţii în SUA şi în alte ţări.

Pe plan global, vânzările s-au redresat uşor, de la un declin de 25% în aprilie, la o scădere de 10% în iunie, a informat compania.

Veniturile organice au scăzut în trimestrul doi din 2020 la fiecare dintre cele şase divizii principale ale Coca-Cola, astfel încât profitul net a scăzut cu o treime, la 1,76 miliarde de dolari, faţă de perioada similară din 2019.

Cele mai afectate au fost afacerile din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Se deschid sase parcari publice in municipiul Ploiesti. Tariful de parcare poate fi achitat prin SMS

SGU Ploiești SRL aduce la cunoștința publicului faptul că, începând cu data de 26 ianuarie…