Acasa Economic Constructorul suedez Volvo a introdus restricția care limitează viteza maximă a autovehiculelor sale la 180 k/oră

Constructorul suedez Volvo a introdus restricția care limitează viteza maximă a autovehiculelor sale la 180 k/oră

2 min read
0
0
105

Departamentul de siguranță al companiei spune că măsura nu urmărește limitarea șoferilor, ci vrea să-i ajute să devină „cei mai buni șoferi care pot fi”.

Volvo a anunțat anul trecut că va limita viteza maximă a autovehiculelor sale, în cadrul unui plan care își dorește să sprijine reducerea morților pe șosele. Acum, limitarea este impusă pe întreaga gamă Volvo, odată cu update-urile anuale aduse mașinilor. Anterior, viteza maximă a autovehiculelor Volvo era cuprinsă între 190 și 250 km/oră.

În același timp, toate mașinile noi Volvo vor avea funcția Care Key, prin care posesorii vor putea introduce o limită nouă de viteză, cuprinsă între 50 și 180 km/oră. Astfel, cei care își împrumută mașina altor persoane vor putea limita viteza maximă atinsă de cei care o vor conduce.

„Suntem de părere că un constructor are responsabilitatea de a ajuta la îmbunătățirea siguranței rutiere”, a spus Malin Ekholm, șeful Centrului de siguranță Volvo.

Viteza de 180 km/oră depășește limita de viteză din majoritatea țărilor, însă Ekholm spune că măsura are și rolul de a porni dezbateri referitoare la siguranța rutieră.

„Am stabilit că nu există niciun motiv pentru a conduce cu o viteză mai mare de 180 km/oră”, a declarat Ekhom pentru Autocar.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Campanie electorala, la Ploiesti, in ritm de Hip Hop

Am gasit pe contul de YouTube Robuu, o melodie de susținere pentru Razvan-Toma Stanciulesc…