Acasa Cultură Cea de-a V-a ediție a Taberei de Sculptură Monumentală de la Ploiești s-a încheiat

Cea de-a V-a ediție a Taberei de Sculptură Monumentală de la Ploiești s-a încheiat

2 min read
0
0
97

Cea de-a V-a ediție a Taberei de Sculptură Monumentală de la Ploiești s-a încheiat, în  wekeendul trecut.

• Printre invitați, au fost autorități, critici și iubitori de artă, nume mari ale sculpturii, dar și artiști plastici pentru care operele monumentale au constituit încă o valoare născută din pasiune și muncă asiduă.
• Rapsodul Grigore Leșe a dăruit celor prezenți câte o melodie inspirată din sculpturile realizate de cei trei artiști.

Tabăra de Sculptură Monumentală din acest an, sub atenta organizare a comisarului Alice Neculea, artist plastic și director adjunct al Muzeului Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, continuă aportul cultural atât pentru Ploiești, cât și pentru arta românească. Cei trei sculptori participanți la a V-a ediție și-au arătat măiestria și au realizat ceea ce criticul de artă Pavel Șușară, invitat la eveniment a spus „un lucru fără precedent”.

Maxim Dumitraș a conectat „Cariatida” din acest an cu celelalte lucrări ale sale într-un ansamblu sculptural pe care l-a denumit „Drumul luminii și al umbrei”, Constantin Ținteanu a ridicat „Turnul” său cu ideea eliberării din constrângeri și materie, iar Petre V. Mogoșanu a dat „mișcare” marmurei prin ideea sa de „Schimbare infinită”.

CONTINUARE:

Sursa:Tabăra de Sculptură Monumentală Ploiești. Pavel Șușară: „Începe să se contureze aici un lucru fără precedent” (actualitateaprahoveana.ro)

 

,

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au identificat în timp record un hoț care a acționat într-un magazin din zona centrala

Astăzi în incinta magazinului Shop&Go-Mega Image de pe str. Stefan Greceanu, a avut lo…