Acasa Diverse Ce se intampla in corpul tau atunci cand bei cu paiul?

Ce se intampla in corpul tau atunci cand bei cu paiul?

5 min read
0
0
182
Multe persoane folosesc un pai atunci când beau bătura preferată, fie că o fac acasă sau la o ieșire cu prietenii, fără a ști ce efecte negative poate avea acest obicei asupra organismului. Lăsând la o parte impactul negativ pe care paiele din plastic il au asupra planetei, iată cinci lucruri care se întâmplă în organismul tău atunci când bei cu paiul.
CAUZEAZĂ BALONAREA

Atunci când folosești un pai bei mai mult decât o băutură. Conform unui medic, folosirea paiului duce la înghițirea de aer în exces, fapt ce se numește aerofagie.

„Acumularea excesului de aer în tractul gastro-intestinal se poate traduce prin mai multe erupții pentru a elibera aerul ingerat”, spune dr. Okeke-Igbokwe.

Pe lângă folosirea pauiului, consumul de alimente prea repede și consumul de băuturi carbogazoase ar putea contribui și ele la înghițirea de mult aer.

ÎȚI POT APĂREA RIDURI

Potrivit unui medic dermatolog, sorbitul dintr-un pai este unul dintre obiceiurile cotidiene care cauzează apariția ridurile. Utilizarea regulată a paiului înseamnă că mușchii tăi trec prin mișcarea repetitivă de a țuguia buzele. Această mișcaredescompune colagenul din apropierea gurii, provocând apariția cutelor permanente ale pielii.

POȚI DEZVOLTA CARII

Unele persoane folosesc paiul pentru a evita cariile, însă acest lucru nu este foarte folositor. „Zahărul din băuturi răcoritoare sau acidul din vin și cafea încă îți ating dinții, chiar și atunci când folosești un pai. S-ar putea ca acest zahăr să se îndrepte către molarii tăi, loc unde este cel mai probabil să apară carii”.

AȚI PUTEA LUA ÎN GREUTATE

Paiele te pot face să bei mai mult decât dacă ai folosi un pahar sau o ceașcă, iar dacă bei băuturi bogate în calorii, acest lucru ar putea duce la îngrășare. În plus, băutul printr-un pai neutralizează mirosul unei băuturi, ceea ce ar putea duce și la un consum excesiv, potrivit Telegraph. Acestea fiind spuse, utilizarea unui pai nu va duce automat la creșterea în greutate, dar ar putea face mai dificilă limitarea caloriilor în ceea ce privește băuturile.

CORPUL TĂU AR PUTEA FI SUPUS SUBSTANȚELOR CHIMICE

Paiele de plastic sunt fabricate de obicei din polipropilenă, un tip de plastic fabricat din petrol, relatează Washington Post. Și, deși Administrația pentru Alimente și Medicamente găsește polipropilenă sigură pentru alimente, substanțele chimice din plastic s-ar putea scurge în apă, relatează Post. Cercetările publicate în revista Science arată, de asemenea, că acești compuși ar putea afecta nivelul de estrogen la om.

 

 

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Vlad Cristian Timiș, fiul patronului Cris-Tim, cel mai mare producător de mezeluri din România, arestat pentru trafic cu cocaina

Vlad-Cristian Timiș, fiul patronului Cris-Tim, cel mai mare producător de mezeluri din Rom…