Acasa Front CAS Prahova a modificat Programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor pentru pensionari

CAS Prahova a modificat Programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor pentru pensionari

2 min read
0
0
64
Casa de Asigurări de Sănătate Prahova informează furnizorii de servicii medicale cu care se află în relaţie contractuală că a fost modificat Programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor pentru pensionari.
Astfel că, începând cu 01 ianuarie 2023, plafonul de compensare cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor pentru pensionarii beneficiari ai programului social al Guvernului, se modifică de la 1.429 lei la 1.608 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, prescripţia medicamentelor pentru pensionarii cu pensii de până la 1.608 lei lunar realizându-se pe formularul de prescripţie medicală în vigoare, prin bifarea categoriei Pensionari 0-1.608 lei/lună.
           Totodată, prin OUG nr.168/2022 s-a reglementat acordarea în anul 2023, în două tranşe, a unui ajutor financiar pensionarilor sistemului public de pensii şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 3.000 lei(art.X). Potrivit prevederilor OUG nr. 168/2022, articolul XV, ajutorul financiar prevăzut la art. X, nu se ia în calcul la stabilirea plafonului prevăzut prin Hotărârea Guvernului nr. 186/2009 privind aprobarea Programului pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor, cu modificările şi completările ulterioare.
Sursa:Comunicat CAS  Prahova
Foto ilustrativ/Adulmec.ro
Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

USR vrea, dar nu prea, interzicerea pacanelelor

USR a declanșat o campanie in care dorește strângerea de semnături pentru interzicerea pac…