Acasa Front Baronul liberal Iulian Dumitrescu, sub control judiciar pentru mită, a redirecționat 40 de milioane de euro din bugetul CJ Prahova către firme de casă

Baronul liberal Iulian Dumitrescu, sub control judiciar pentru mită, a redirecționat 40 de milioane de euro din bugetul CJ Prahova către firme de casă

3 min read
0
0
249

Baronul liberal Iulian Dumitrescu, cunoscut sub porecla „Lamborghini”, se află în mijlocul unui scandal de corupție, fiind plasat sub control judiciar pentru o mită de 3,2 milioane de euro. În perioada 2023 – aprilie 2024, sub conducerea sa, Consiliul Județean (CJ) Prahova a alocat peste 40 de milioane de euro prin 56 de contracte, majoritatea atribuite direct unor firme de casă.

Potrivit informațiilor obținute de PUTEREA, între începutul anului 2023 și aprilie 2024, CJ Prahova a încheiat 56 de contracte de lucrări și consultanță cu diverse firme din județ și din țară. Din cele 197,7 milioane de lei (aproximativ 40,4 milioane de euro) alocate, doar șase contracte au fost atribuite prin licitație, restul de 50 fiind încredințate prin „achiziție directă”. Valoarea totală a contractelor atribuite direct s-a ridicat la 11,8 milioane de lei (aproximativ 2,4 milioane de euro), fiecare contract având o valoare medie de 48.000 de euro.

Printre cei care au beneficiat de aceste contracte se numără și Dorian Vasile Botoacă, fost primar PDL al orașului Comarnic, care a încasat 73.000 de euro prin PFA-ul său pentru supravegherea lucrărilor la un proiect de gaze și la extinderea Spitalului Județean Prahova. De asemenea, Dumitrescu a alocat 65.450 de lei pentru 1.000 de albume despre Prahova și 321.300 de lei (aproximativ 65.000 de euro) unui ziar online pentru promovarea activității CJ Prahova.

În ceea ce privește contractele atribuite prin licitație, cel mai mare dintre acestea, în valoare de 174,9 milioane de lei (aproximativ 35,7 milioane de euro), a fost acordat firmei bucureștene Avi Prod Grup pentru înființarea unei rețele inteligente de distribuție gaze naturale în județul Prahova. Cu toate acestea, deși termenul de execuție era de 16 luni, lucrările nu au fost încă finalizate, ridicând suspiciuni asupra corectitudinii gestionării fondurilor publice.

Rămâne de văzut dacă DNA va investiga în detaliu acest caz, având în vedere multiplele aspecte cu posibile implicații penale. Scandalul vine în contextul în care suspiciunile de corupție și deturnare de fonduri planează de ceva vreme asupra activităților desfășurate sub conducerea lui Iulian Dumitrescu la CJ Prahova.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front
Comments are closed.

Check Also

Adio si cu decontarea integrala a banilor de vacanță la MAI în 2025

În 2025, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a introdus o nouă politică privind decontarea…