Acasa Front Avocat Răzvan Toma Stănciulescu: ” Află cum poti obține ajutorul de la stat dacă ai lucrat ca freelacer! Suma maxima acordată, 4.072 de lei!”

Avocat Răzvan Toma Stănciulescu: ” Află cum poti obține ajutorul de la stat dacă ai lucrat ca freelacer! Suma maxima acordată, 4.072 de lei!”

2 min read
0
0
156

Pentru a obține ajutorul de la stat, independenții trebuie să depună online, la adresele Agențiilor Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, o cerere tip și o declarație pe propria răspundere, din care să reiasă că nu mai obțin alte venituri pe această perioadă și că au întrerupt activitatea din cauza crizei, ne sfătuiește avocat Razvan Toma Stanciulescu.

Este vorba despre artiștii independenți, cei care lucrau pe PFA sau pe drepturi de autor, ori alte forme independente de activitate, dar și de cluburi sportive. Pentru cei angajați, intrați în somaj tehnic, angajatorul se va ocupa de obținerea fondurilor de sprijin.

Indemnizația va fi acordată inclusiv pe perioada de criză care a trecut, 16-31 martie, iar pentru aceasta solicitarea trebuie făcută între 1 și 10 aprilie 2020. Pentru venitul pe luna aprilie, cererile vor fi depuse în perioada 1 – 10 mai 2020.

Banii vor fi virați în contul bancar în maximum 15 zile, iar pe lângă cerere și declarație trebuie depus și un extras de cont recent, care să ateste că acel cont aparține persoanei care solicită ajutorul.

Suma maxima de 4.072 de lei care va fi acordată reprezintă 75% din salariul mediu brut pe economie, care în 2020 este de 5.429 de lei.

Din suma de 4.072 de lei se vor plăti contribuțiile pentru asigurarea medicală și impozit către stat, dar nu a fost stabilit, deocamdată, felul prin care aceste contribuții vor fi achitate.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Blanche Monnier – sechestrată 25 de ani în camera sa, chiar de propria mamă, doar pentru că a iubit pe cine nu trebuia

Blanche Monnier – sechestrată 25 de ani în camera sa, chiar de propria mamă, doar pentru c…