Acasa Cultură A murit rapus de cancer regizorul filmelor „Batman”

A murit rapus de cancer regizorul filmelor „Batman”

2 min read
0
0
238

Regizorul american Joel Schumacher, a murit luni, la vârsta de 80 de ani, la New York, lăsând în urmă o carieră impresionată. Celebru pentru capodoperele anilor ’90, precum filmele „St. Elmo’s Fire”, „The Lost Boys”, „Batman Forever” și “Batman and Robin”, Schumacher fusese diagnosticat cu cancer în urmă cu un an.

Schumacher a produs multe filme, printre care povestea cu vampiri pentru adolescenți „The Lost Boys”, melodrama „Dying Young”, „satira întunecată” Falling Down „, cu Michael Douglas, și două thrillere adaptate  după romanele lui John Grisham , „Clientul” și „A time to kill”.

Născut în Queens, Schumacher a urmat la Școala Parsons de Design de la New School University și a lucrat în industria modei înainte de a veni la Hollywood ca designer de costume. Schumacher a devenit scriitor în anii ’70 și a scris inclusiv scenarii pentru „The Wiz” și „Car Wash” – înainte de a-și lansa cariera de regizor de filme TV, urmată de „The Incredible Shrinking Woman”, cu Lily Tomlin, și „DC Cab”.

Recent, Schumacher a regizat versiunea de film a muzicalului „Fantoma operei” și câteva episoade din drama Netflix „House of Cards”. Regizorul, care era homosexual, a acordat pentru „Vulture” anul trecut în care a discutat candidat despre viața și alegerile sale în carieră.

În extraoridnara lui carieră a ragizat peste 25 de de genuri diferite de filme, din 1974 până în 2011, când a fost lansat ultimul său film, violentul thriller Nicolas Cage – Nicole Kidman, Trespass.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

25 de milioane de utilizatori au parasit Whatsapp pentru a folosi Telegram

Serviciul de mesagerie Telegram a dezvaluit ca, in ultimele 72 de ore, numarul sau de util…