Acasa Front Au renunțat la castigatorul concursului care desemneaza reprezentantul ucrainian la Eurovision pentru faptul ca solista a fost intr-o excursie cu autobuzul in Crimeea

Au renunțat la castigatorul concursului care desemneaza reprezentantul ucrainian la Eurovision pentru faptul ca solista a fost intr-o excursie cu autobuzul in Crimeea

4 min read
0
0
381

Alina Pash a câştigat concursul care desemnează în fiecare an reprezentantul ucrainean la Eurovision. Însă ca urmare a unei polemici în jurul unei călătorii în Crimeea, organizatorii au anunţat că ea nu va participa la competiţie, transmite News.ro

Delegaţia ucraineană a anunţat, marţi, că grupul Kalush Orchestra va reprezenta ţara la cea de-a 66-a ediţie a concursului european, a cărei finală va avea loc pe 14 mai la Torino.

Acest anunţ vine la câteva zile după retragerea cântăreţei Alina Pash, care ar fi trebuit să reprezinte ţara, dar a cărei participare a fost anulată de tensiunile dintre Rusia şi Ucraina.

Kievul şi Moscova sunt la cuţite de la anexarea de către Rusia în 2014 a peninsulei ucrainene Crimeea, urmată de un război în estul Ucrainei cu separatiştii pro-ruşi (mai mult de 13.000 de morţi).

Preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut luni suveranitatea separatiştilor ruşi în regiunile Lugansk şi Doneţk.

La 12 februarie, Alina Pash a câştigat concursul ucrainean Vidbir 2022 cu melodia „Shadows of Forgotten Ancestors”. Din 2016, câştigătoarea acestei competiţii reprezintă ţara la Eurovision. Dar cântăreaţa în vârstă de 28 de ani s-a văzut implicată într-o controversă privind o călătorie a ei în Crimeea, în 2015, teritoriu anexat de Rusia în 2014.

Conform BBC, ucrainenii şi străinii au voie să călătorească în Crimeea prin frontierele terestre. Este ilegal, potrivit legilor de la Kiev să intri în peninsulă prin Rusia. Artista a oferit autorităţilor dovezi că a fost în regiune cu autobuzul, într-o vizită privată, nu pentru un concert.

Controversa a apărut după ce ea a declarat într-un interviu că „a zburat” în Crimeea, afirmaţie pe care ulterior a negat-o, spunând că a trecut graniţa în mod legal.

Alina Pash a comentat pe reţelele de socializare: „Avem deja multe probleme”, a spus Alina Pash la Radio 1 Newsbeat. „Pandemia este una dintre ele. Avem nevoie şi de război? Vorbiţi serios?”.

Grupul Kalush Orchestra, care s-a clasat pe locul doi în concursul Vidbir şi a primit votul publicului, va cânta la Torino melodia „Stefania”. (Sursa: News.ro)

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au identificat în timp record un hoț care a acționat într-un magazin din zona centrala

Astăzi în incinta magazinului Shop&Go-Mega Image de pe str. Stefan Greceanu, a avut lo…