Acasa Front Administratiile locale nu cred o iotă in Covid! Ne inscriem masinile pe Bulgaria sa fentam legea poluarii sau scoatem doi pereti la piata sa fentam legea anti Covid

Administratiile locale nu cred o iotă in Covid! Ne inscriem masinile pe Bulgaria sa fentam legea poluarii sau scoatem doi pereti la piata sa fentam legea anti Covid

3 min read
0
0
235

Incepand de luni autoritatile au emis noi restrictii in lupta contra Covid19. Bineinteles ca din nou s-au emis reguli care nu au coerență si sfideaza logica.

Una dintre restrictii este ( sau a fost) cea cu inchiderea pietelor unde producatorii romani isi vindeau marfa. De ce? Pentru ca sunt spatii inchise. Insa toate regulile si restrictiile se opresc fix la poarta supermarketului. Toate legile, tot ce se stabileste in tara asta nu este valabil pe retailerii straini.

N-am vazut nici un Kaufland sau Carrefour sa-si scoata doi pereti pentru a intra in legalitate. Insa cu pietele romanilor da.

Proaspetele administratii locale s-au dat cu „capul de pereti” sa gaseasca o modalitate de a fenta legea. E ca la masinile poluante. Nu poluarea era prima grija a celui care achizitiona un auto care emana noxe peste limita legala ( petru ca i se rupe), ci inscrierea masinii pe Bulgaria.

Asa se intampla si in aceste momente. Covidul este ceva general. Fentarea textului de lege e primordial. Gasirea unei portite. Daca autoritatile ar crede cu adevarat in pericolul de viata si de moarte a coronavirusului, n ar mai rupe pereti din piata ca acestea sa ramana in continuare deschise, daca ” specialistii nostrii” spun ca trebuie inchise ca ne infectam. De parca daca piata ramane fix ca inainte, dar fara doi pereti  nu mai e Covid….Dar nimeni nu crede in asta. Este evident!

Supermarketul si-ar smulge peretii de frica zadarnicirii combaterii bolilor iar noi am tremura de frica poluarii si nu ne am mai inscrie masinile pe Bulgaria.

Esenta acestor vremuri pe care le traversam este ca nimeni nu crede cu adevarat in Covid si nici in poluare pentru ca atunci cand fiorul mortii ti-ar strabate trupul n-ai fi direct interesat sa astepti un text de lege ca sa gasesti hibe si sa-l fentezi. Il fentezi pentru ca nu crezi! Subliminal nu crede nici administratia, nu cred nici comerciantii si nici restul cetatenilor pentru ca isi continua cumparaturile zilnice la fel ca inainte. Traim in propria iluzie a unei piese proaste de teatru.

 

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

9 agenti de politie retinuti dupa ce au torturat doua persoane in urma unui conflict generat de portul mastii

Opt agenţi de la Secţia 16 Poliţie din Capitală au fost reţinuţi de procurorii Parchetului…