Acasa Economic 16 standuri închise şi sancţiuni în valoare de 262.510 lei, în urma unui control al ANPC în Dragonul Roşu

16 standuri închise şi sancţiuni în valoare de 262.510 lei, în urma unui control al ANPC în Dragonul Roşu

4 min read
0
0
21

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a închis vineri 16 standuri în Complexul Comercial Dragonul Roşu şi a aplicat 26 de sancţiuni, în valoare totală de 262.510 lei, în urma unui control efectuat la 134 de operatori economici, a anunţat, vineri, instituţia.

De asemenea, comisarii ANPC au găsit 527.300 de produse cu abateri, în valoare de 3,21 milioane de lei.

Printre abaterile constatate se numără deficienţe de informare la textile fără compoziţie fibroasă în limba română, jucării fără avertismente în limba română, lipsa marcajului de conformitate CE, respectiv marcajul nefiind aplicat în mod vizibil, lizibil şi de neşters, instrucţiunile/avertismentele de pe eticheta lipsă sau netraduse în limba română, produse cosmetice fără informaţiile precizate de lege,  lipsa datelor de identificare ale producătorului şi/sau ale importatorului, lipsă documentelor de provenienţă şi a etichetelor.

Potrivit sursei citate, în cadrul controlului comisarii ANPC au găsit la sediul unui operator economic care producea jucării de pluş un număr de 317.816 bucăţi de jucării neconforme în valoare 656.375 lei, produse care au fost sigilate şi prelevate probe în vederea testării în laboratoare acreditate pentru a se determina nivelul de risc pentru populaţie.

“Atrag atenţia operatorilor economici care comercializează produse în Complexul Comercial Dragonul Roşu că acţiunea de azi va continua până la eliminarea tuturor produselor destinate atât copiilor, cât şi adulţilor, produse care pun în pericol sănătatea, poate chiar şi viaţa acestora”, a precizat Horia-Miron Constantinescu, preşedinte ANPC.

 Acţiunea de control din dragonul Roşu a fost realizată cu sprijinul a 47 de comisari din Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia Ploieşti şi ai Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov.

 Conducerea ANPC susţine că în timpul acestei acţiuni, „un coleg din CJPC Prahova a fost depistat încheind un act într-un mod superficial”, acestuia cerândui-se o notă explicativă pentru „cifrele înscrise în document şi care nu reflectau realitatea, cât şi explicaţii pentru “neglijenţă” de a nu fi văzut toate abaterile”.

 „I-am propus acestuia să găsesască o cale de a se retrage onorabil. I-am sugerat că demisie se scrie cu “D” mare. Astfel de abordări nu vor mai fi tolerate în instituţie! Vom constitui o comisie de disciplină, iar acesta va fi obligat să răspundă în faţă acestuia!”, spun reprezentanţii ANPC.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Hoții de lemne au primit 30 de zile arest la domiciliu

În data de 18 decembrie, polițiști dâmbovițeni, sprijiniți de reprezentanți ai Direcției S…