Acasa Justiție Plângere penală împotriva lui Sebastian Ghiţă

Plângere penală împotriva lui Sebastian Ghiţă

3 min read
0
0
438

Platforma Iniţiativa România, apărută în urma tragediei de la Colectiv, a depus o plângere penală împtriva deputaţilor Bogdan Diaconu şi Sebastian Ghiţă pentru ameninţare, instigare publică şi incitare la ură ca urmare a declaraţiilor liderilor PRU pe tema prostului faţă de votul în cazul Gabriel Oprea, când cei doi au ameninţat cu contra-manifestaţii, potrivit news.ro.

Textul plângerii penale face trimite la acuzaţii de ameninţare, instigare publică şi incitare la ură, după ce PRU a emis un comunicat în care ameninţa protestatarii care au venit în faţa Senatului cu contramanifestaţii.

 „PRU, reprezentant prin Diaconu Bogdan, preşedinte PRU, a publicat un comunicat de presă prin care a adus acuzaţii calomnioase grave oamenilor şi ONG-urilor participante, inclusiv de natură penală, şi a proferat ameninţări, anunţând organizarea de contramanifestaţii prin care să oprească protestele paşnice împotriva votului din Senat. (…) Bogdan Diaconu şi PRU au afirmat că vor bloca astfel de proteste prin contramanifestaţii”, se arată în plângere.

Semnatarii susţin că Bogdan Diaconu şi PRU au incitat la ură şi chiar la violenţă, cu atât mai mult cu cât deputatul Sebastian Ghiţă a avut o intervenţie, la postul B1TV, în care a reluat aceste teme şi a spus că se vor organiza mitinguri împotriva protestatarilor: „Dacă Jandarmeria şi cu IGP-ul nu îşi fac treaba o să vină alţi cetăţeni care cred în lege şi în Parlament. Eu cred! Şi o să ne trezim unii cu alţii faţă în faţă pe stradă!”, a spus Ghiţă.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Exercițiu cu detinutii de Simulare a Incendiului la Penitenciarul Ploiești

În data de 22 mai 2024, Penitenciarul Ploiești a fost gazda unui exercițiu de simulare a u…