Acasa Eveniment Exclusiv: Iulia Goran, din Breaza, a câștigat Marele Premiu și Trofeul Festivalului la Târgul Meșterilor Populari, Craiova – 2016

Exclusiv: Iulia Goran, din Breaza, a câștigat Marele Premiu și Trofeul Festivalului la Târgul Meșterilor Populari, Craiova – 2016

4 min read
0
0
450

Anual, la Craiova, în cadrul Zilelor Municipiului din săptămâna Sf. Dumitru, patronul spiritual al orașului Craiova se organizează ample manifestari, între care Târgul meșterilor populari la care sunt invitați să participe meșteri din întreaga țară, târg al cărui organizator principal este Muzeul Olteniei prin Secția de Etnografie, iar coorganizator CJCPCT Dolj. Un regal al tradițiilor și meșteșugurilor populare românești autentice, o reprezentare culturală dinamică ce implică deopotrivă responsabilitate științifică și valorică, de delimitare și creare a unui spațiu identitar autentic, în centrul Craiovei.

Marele Premiu și Trofeul Festivalului a fost câștigat de Iulia Goran, creator de costume populare din Breaza, județul Prahova, care lucrează o broderie specifică.

„Lucrez această broderie de 45 de ani, broderia pleacă de la mine în toată lumea, chiar și Laura Bush are lucruri de la mine și soțiile foștilor președinți ale țării au broderii lucrate de mine”, a spus Iulia Goran.

Meșteșugarii populari premiați de Muzeul Olteniei, Consiliul Județean Dolj și Consiliul Local Craiova, organizatorii celei de-a 39 ediții a Târgului Meșterilor Populari au fost: Secțiunea tineret: Premiul III — Cercul de pictură pe sticlă coordonat de prof.Cătălin Ostroveanu din Craiova; Premiul II — Micuț Cristinel și Micuț Radu Marian, meșteri tineri în sculptura pe lemn din Domnești, județul Argeș, coordonați de meșterul popular Gheorghe Mateescu; Premiul I — Ungureanu Victor și Brandinburg Răzvan, meșteri în icoane pe lemn din Craiova, coordonați de Doru Dragomir.

La Secțiune adulți au fost premiați: Premiul III — Stângaciu Bucur, prelucrare lemn din Băbeni, județul Vâlcea; Premiul II — Vasilica Olaru, olar din Horezu, județul Vâlcea, fiică de olar care cunoaște tradiția de la părinți, iar după ce a ieșit la pensie a început să lucreze așa cum a văzut în familie și a transmis și celor două fete care deja lucrează împreună cu ea; Premiul I — Ionel Cococi, ceramist din Vădastra, județul Olt.

 

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

În aceasta seara crimă șocantă în cartierul Nuci din Ploiesti: Un bărbat înjunghiat mortal în urma unei dispute

Un incident de o gravitate extremă a avut loc în aceasta seara cartierul Nuci din Ploiești…